Ons Dagelijks Brood - Gezinsboeken
 
Huwelijk
Theologie van het lichaam
Theologie van het lichaamPaus Johannes Paulus II heeft in zijn wekelijkse audiënties vanaf 1979 tot 1984 een serie katecheses gegeven die bekend zijn geworden onder de titel “Theologie van het Lichaam”. Het betreft hier 129 sessies, waarin een totaal visie wordt neergezet op de mens, in lichaam en ziel. Het lichaam heeft een bijzondere betekenis en kan ons helpen een antwoord te vinden op de fundamentele vragen over onszelf en ons leven. De theologie van het lichaam legt de kerkelijke leer over liefde en seksualieit uit in zijn oorsprong en context, geschikt voor de mens van deze tijd.

Inleiding in de theologie van het lichaam Afdrukken E-mail
www.hoeksteen.orgIn Communio (Augustus 2006, zie www.communio.nl) verscheen het volgende artikel over de theologie van het lichaam, door S. en L. van Aken, beiden werkzaam bij de dienst Huwelijk & Gezin van het bisdom Haarlem (www.hoeksteen.org)
Lees meer...
 
Nederlandse cursussen Afdrukken E-mail
TiltenbergOp de Tiltenberg, het centrum voor kerkelijke opleidingen in het bisdom Haarlem, worden jaarlijks twee seminars gegeven rond de Theologie van het Lichaam, door S. en L. van Aken, beiden verbonden aan de dienst Huwelijk en Gezin van het bisdom Haarlem.
Lees meer...
 
Theology of the body (nederlandse vertaling) Afdrukken E-mail

De eerste 22 catecheses zijn vertaald in het Nederlands en zijn beschikbaar op de site

www.rkdocumenten.nl/?dossier=122&tb=dossiers

 
Theology of the body.net Afdrukken E-mail

Theology of the Body.net Een ondersteunend netwerk van 300 leden in de VS en 20 andere landen die de boodschap van de tehologie van het lichaam willen bestuderen, doorgronden en uitdragen in de wereld.

www.theologyofthebody.net

 
Boeken van Christopher West Afdrukken E-mail
Christopher West is een van de bekendste schrijvers die de Theology of the Body toegankelijk heeft gemaakt voor een breed publiek in vele boeken, lezingen en videos. Er wordt gewerkt aan een nederlandse vertaling van boeken van Christopher West.

Good news about sex and marriage Theology of the body for beginners An adult formation program based on Pope JP II’s Theology of the Body
Lees meer...
 
Theology of the body (engels) Afdrukken E-mail

De volledige Engelse teksten van de catecheses van paus Johannes Paulus II zijn te vinden op de site van EWTN:

www.ewtn.com/library/papaldoc/JP2TBIND.HTM

 

Facebook fanpage

Ontwerp en implementatie door iMoose Een website van IHGO en Katholiek Nieuwsbladinfo@katholiekgezin.nl
Deze website maakt gebruik van • Joomla Open Source CMSJoomlaShack Simplicity templateVirtueMart webwinkel
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design