Meer dan honderd koppels, die reeds met elkaar samen­woonden, hebben dinsdag 21 novem­ber 2017 (feest van Maria Presentatie) elkaar het ja-woord gegeven tijdens een Eucharistieviering in de Kathedraal van Asunción in Paraguay. Meer dan honderd koppels, die reeds met elkaar samenwoonden, hebben dinsdag 21 november 2017 (feest van Maria Presentatie) elkaar het ja-woord gegeven tijdens een Eucharistieviering in de Kathedraal van Asunción in Paraguay.

De paren konden in het huwelijk treden dankzij de steun van de Santa Librada Foundation, die een programma heeft opgesteld om de paren voor te bereiden op het huwelijk, in samenwerking met het aartsbisdom Asunción en de Community of Missionary Families of Christ.

Massa-huwelijksvoltrekking Paraguay (foto: Twitter)Kinderen en familieleden van de paren namen deel aan de Eucha­ristieviering met als hoofd­cele­brant father Oscar Gonzalez, vicaris-gene­raal van het aarts­bisdom, en met 16 andere pries­ters en dia­kens. De paren kwamen uit 18 parochies uit verschillende gebieden in en rond de stad Asunción. De meeste paren die aan het programma deelnamen, hadden gemeld dat ze de kosten van een bruiloft niet alleen hadden betalen. De Retail Company, een sociaal gerichte onderneming die eigenaar is van een supermarktketen waar de meeste pasgehuwden werken, betaalde voor de bruiloftskledij, het kappersfeest, make-up en transport, volgens het persbureau EFE.

In totaal 111 paren namen deel aan een programma van wekelijkse spirituele vorming en psychologische ondersteuning. Het programma hielp hen te begrijpen wat het belang is “van het aangaan van het huwelijk, meer in het bijzonder als een verbond met God, dat fundamenteel is in het bouwen en versterken van het gezin”, zo verklaarde een sponsor-echtpaar in een lokaal tijdschrift.

De grote bruiloft vond plaats in het kader van de 50ste verjaardag van de Santa Librada Foundation, die ondersteuning en hulp biedt aan behoeftige gezinnen in Paraguay. (bron: CNA)