In de Week van het Katholiek Onderwijs vieren we dat het Katholiek Onderwijs bestaat en dat zoveel mensen zich met hart en ziel hiervoor inzetten. Dit jaar wordt de week gehouden van maandag 11 t/m vrijdag 15 december. Week van het Katholiek OnderwijsIn de Week van het Katholiek Onderwijs vieren we dat het Katholiek Onderwijs bestaat en dat zoveel mensen zich met hart en ziel hiervoor inzetten. Dit jaar wordt de week gehouden van maandag 11 t/m vrijdag 15 december.

De Week van het Katholiek Onderwijs 2017 valt middenin de Advent, de periode dat in de Katholieke Kerk wordt toegeleefd naar de geboorte van Jezus Christus. Voor scholen kan dit een rijke tijd zijn. Het schept een band om samen bewust uit te kijken naar één van de belangrijkste feesten van het jaar. Dat maakt verschil: Kerstmis zal voor de leerlingen meer betekenis krijgen.

Op de website van het Nederlandse Katholiek Schoolraad (NKSR) staan een aantal materialen voor gebruik in het onderwijs.

  • Voor het primair en middelbaar onderwijs bestaat dit uit:
    • Een kerstposter met een afbeelding van de kunstenaar Patrick Creyghton
    • Suggesties voor gebruik van de poster in de klas
  • Voor het primair onderwijs bestaat dit uit:
    • ‘Kom kijken in de stal’: Adventsmateriaal ontwikkeld door de Stichting BVA (Bisschoppelijke Vastenactie) waarin de kerststal centraal staat, steeds vanuit een ander perspectief.
    • De liedjes bij ‘Kom kijken in de stal’.

 

Meer informatie en materialen

Meer informatie is te vinden op de website van de Nederlandse Katholieke Schoolraad:

Catholic Schools Week

Resources for use in Catholic Schools

Internationaal zijn er nog veel meer materialen voor scholen en thuisonderwijs. Via de organisatie achter de Wereldgezinsdagen, die in 2018 in Dublin, Ierland worden gehouden, wordt bijvoorbeeld een uitgebreid catecheseprogramma aanbevolen dat is ontwikkeld voor Catholic Schools Week (28 januari t/m 4 februari 2018):