Pink RibbonVrouwen die zwanger raken na borst­kanker leven langer dan zij zonder zwanger­schap. Dat stelt oncoloog dr. Hatem Azim die op de Europese Borst­kanker Confe­rentie in Wenen het eerdere advies dat zwanger­schap het risico verhoogt op terugkeer van kanker weerlegt.

Pink RibbonVrouwen die zwanger raken na borstkanker leven langer dan zij zonder zwangerschap. Dat blijkt volgens oncoloog dr. Hatem Azim van het Jules Bordet Instituut in Brussel. Hij weerlegde vorige week op de achtste Europese Borstkanker Conferentie in Wenen het eerdere advies dat zwangerschap het risico verhoogt op terugkeer van de kanker.

“Vaak krijgen vrouwen die borstkanker hebben gehad van sommige artsen het advies voor abortus uit vrees dat hun zwangerschap een negatief effect kan hebben op hun ziekte. Wij hebben ontdekt dat dit niet klopt en dat de gevolgen gelijk waren bij het voldragen van de zwangerschap of het niet voldragen”, aldus dr. Azim. “Zwangerschap spoedig of later na een diagnose van kanker verhoogt het risico van een terugkeer van de kanker niet, ook als dat binnen twee jaar is. Het is zelfs zo dat patiënten die zwanger worden langer leven dan zij die niet zwanger worden.” (KN/LifeSiteNews)