Zuster Cristina Scuccia wint de finale van The Voice ItaliëZuster Cristina Scuccia (25) heeft donderdag met 62 procent van de stemmen The Voice Italy gewonnen. De zingende Italiaanse zuster ging als favoriet de finale in van de talentenjacht. Zuster Cristina Scuccia (25) heeft donderdag met 62 procent van de stemmen The Voice Italy gewonnen. De zingende Italiaanse zuster ging als favoriet de finale in van de talentenjacht.

Zuster Cristina Scuccia wint de finale van The Voice ItaliëZuster Cristina zong in de finale onder meer het speciaal voor haar gecomponeerde lied Lungo la Riva (Langs de kust) en What a Feeling van Irene Cara uit de film Flashdance.

‘Ik wil dat Jezus hier binnenkomt’

Aan het eind van de liveshow bad zuster Cristina het Onzevader en dankte ze God voor haar overwinning. “Ik wil dat Jezus hier binnenkomt. Mijn aanwezigheid hier heb ik niet te danken aan mijzelf, maar heb ik te danken aan de man hierboven”, zei de zuster.

Populair

Ook op internet is zuster Cristina razend populair. Het filmpje met haar eerste optreden in The Voice Italy waarin zij No One van Alicia Keys zingt, is inmiddels meer dan 51 miljoen keer bekeken op YouTube.

Op weg naar de finale zong de zij verder Girls just want to have fun van Cyndi Lauper, What a feeling van Irene Cara, Livin’ On A Prayer van Bon Jovi en The Time of My Life van Bill Medley en Jennifer Warnes.

Vaticaan

De finale van de talentenjacht is niet onopgemerkt gebleven in het Vaticaan. Kardinaal Gianfranco Ravasi, hoofd van de Pauselijke Raad voor de Cultuur, twitterde “Als we onrecht begaan, zal God ons zonder muziek achterlaten”, een citaat van de Romeinse schrijver Cassiodoro.

Platencontract

Het is nog onduidelijk of zuster Cristina de hoofdprijs die ze gewonnen heeft zal verzilveren. Er ligt een platencontract voor haar klaar bij het platenlabel Universal Music.

Gehoorzaam aan superieuren

Volgens de zusters is het nooit haar bedoeling geweest om met haar deelname aan 'The Voice Italië' een muziekcarrière na te jagen. “Als mijn superieuren nee zouden zeggen, dan zal ik blij zijn om terug te keren naar de kinderen in de gebedsruimte”, zei de zuster doelend op haar werk als zuster van de Ursulinen in Milaan.

Ze zegt dat ze haar talenten die ze van God heeft gekregen in wil zetten voor het uitdragen van de boodschap dat de Kerk overal en in alles aanwezig is. Ook vertelde ze graag in te gaan op de oproep van paus Franciscus om dichterbij de mensen te zijn.

(bron: Katholiek Nieuwsblad)

Video