Levensketting ZondagOp de twintigste nationale Levenskettingdag in de VS hebben ruim een miljoen pro-life Amerikanen levenskettingen gevormd over de trottoirs van ruim 1300 steden in de Verenigde Staten en Canada. Op de twintigste nationale Levenskettingdag in de VS, zondag 7 oktober, hebben ruim een miljoen pro-life Amerikanen levenskettingen gevormd over de trottoirs van ruim 1300 grote en kleinere steden om Gods vergeving te vragen en zijn hulp aan te roep om abortus te beëindigen en aanverwante slechte activiteiten in de samenleving/cultuur.

Levensketting Zondag

De deelnemers droegen plakkaten met teksten als “Abortus doodt kinderen”, “Adoptie; een liefdevolle optie”, “Heer, vergeef ons en ons land”. Een uur lang stonden in de Verenigde Staten en Canada de deelnemers in gebed, door de straten en over pleinen, om daarmee een zichtbaar getuigen te zijn van de heiligheid van het menselijk leven vanaf het begin van de conceptie en om een oproep te zijn voor de beëindiging van abortus.

Waar het begin van de Levensketting vooral door christenen werd gedragen, hebben inmiddels duizenden kerken, ook veel katholieke, door heel de VS en Canada zich aangesloten bij deze beweging. Zij spant zich onder meer in op zoveel mogelijk plaatsen informatie te geven over abortus en het achterliggende leed voor moeders en gezinnen. Ieder jaar, op de eerste zondag van oktober, vindt de nationale Levensketting dag plaats. In 1992 werden in ruim 800 grotere en kleinere steden levenskettingen gevormd met in totaal 975.000 deelnemers in de VS en in Canada 80.000. Het aantal steden en andere plaatsen in in 2007 gegroeid tot zo’n 1300. Het exacte aantal deelnemers van dit jaar is nog niet bekend.

Royce Dunn, de protestantse directeur van Levensketting noemt de acties “een vredige getuigenis tegenover een gewelddadige publieke vijand die al aan miljoenen ongeboren Amerikaanse en Canadese kinderen het leven heeft gekost. Dunn pakt flinkt uit tegen wat zij noemt de kerkelijke laksheid. De Kerk zou zich niet zo nonchalant moeten opstellen tegen het verschrikkelijke leed en verlies. Wat echt nodig is om de legalisatie van abortus te stoppen is een pastorale opwekking dat hart hebben voor ongeboren leven herstelt. (LifeSite/KN)