Een gezin met karakterOp zondag 21 november wordt in Schoonhoven een landelijke gezinsdag georganiseerd. Het is een dag van ontmoeting en inspiratie, voor gehuwden en gezinnen. De gezinsdag wordt opgezet in een brede samenwerking tussen de website www.katholiekgezin.nl, Inspiratie Magazine en het IHGO. Een gezin met karakterOp zondag 21 november wordt in Schoonhoven een landelijke gezinsdag georganiseerd. Het is een dag van ontmoeting en inspiratie, voor gehuwden en gezinnen. De gezinsdag wordt opgezet in een brede samenwerking tussen de website www.katholiekgezin.nl, Inspiratie Magazine en het IHGO. Er is gelegenheid voor de bezoekers van de website om elkaar te ontmoeten, en je kunt kennismaken met schrijvers en columnisten van Inspiratie Magazine. Voor alle gezinnen is er een mooi programma rond het thema ‘Een gezin met karakter’. Voor kinderen en tieners van alle leeftijden is er een leuk eigen programma.

Thema: Een gezin met karakter

Als je zegt dat iemand ‘karakter’ heeft, dan gaat dat over een persoon met innerlijke bezieling, een sterke persoonlijkheid, onderscheidende eigenschappen. “Een gezin met karakter” zou je kunnen vertalen als: waarin is jullie gezin uniek? Wat zijn de ‘core values’ van jullie gezin? Waar halen jullie inspiratie en bezieling vandaan? Welke eigenschappen wil je je kinderen meegeven in de opvoeding? En hoe kom je samen door moeilijke perioden heen? Daar willen we op de gezinsdag met elkaar over spreken.

Programma Gezinsdag

9:30   Eucharistieviering, in de parochiekerk van Schoonhoven
11:00   Start kinder / tienerprogramma’s
11:15   Inleiding ‘Een gezin met karakter’ door Peter en Judith van Hoof
12:15   Lunchpauze
13:15   Workshops

  1. Gezin & Media: Anna Kruse, hoofdredacteur Inspiratie Magazine
  2. Seksuele Opvoeding: Lucie Veselka, psycholoog
  3. Family Enrichment: een initiatief van ouders die hun gezinsleven willen optimaliseren
  4. Tijd voor gebed en ontmoeting
16:00   Presentatie kinderprogramma's
    Gezamenlijke Afsluiting

Alleenstaande ouders

Tegelijk met de gezinsdag is er een dag voor alleenstaande ouders in Schoonhoven. Het kinderprogramma is gezamenlijk met de gezinsdag. De alleenstaande ouders hebben de hele dag een eigen programma van ontmoeting, bezinning en gezamenlijk gesprek. Zie www.katholiekgezin.nl/alleenstaandeouders

Kinderen en tieners

Voor de kinderen van 0 tot 2 jaar is er crèche. Voor kinderen vanaf 3 jaar en voor tieners is er een apart programma.

Informatie en opgave

De gezinsdag wordt gehouden op zondag 21 november van 9:30 uur tot 17:00 uur in Schoonhoven, het zilverstadje in het groene hart bij Rotterdam. De kosten bedragen € 15 per gezin. Aanmelden vóór 14 november.

Meld je gezin nu aan

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met routebeschrijving.
Meer info: 0412-484581

Downloads

Folder Gezinsdag 21 november
Folder Gezinsdag
Folder Alleenstaande ouderdag 21 november
Folder Alleenstaande ouderdag
 
Banner Gezinsdag 21 november
Banner 120x200px
Banner Gezinsdag 21 november
Banner 120x200px
Een_gezin_met_karakter.jpg
Persbericht

Organisatie

Inspiratie magazine
Inspiratie Magazine
Het oktober nummer van Inspiratie Magazine is geheel gewijd aan het thema ‘Een gezin met karakter’. Vraag het thema-nummer gratis aan via 073-6136705 of www.inspiratiemagazine.nl

Katholiekgezin
Katholiekgezin.nlDe website www.katholiekgezin.nl is in de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats op het internet waar gehuwden, ouders en gezinnen terecht kunnen voor actueel nieuws, activiteiten, opvoedtips, boeken, forum en gebed. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden om te reageren en zo elkaar te vinden, te steunen, te informeren en te inspireren. In 2009 won de website een webfish-award, een van de prijzen voor de beste christelijke bijdrage aan het internet.