Family Factory - SinterklaaskalenderSint Maarten heeft nog maar net zijn mantel gedeeld met een arme of de volgende heilige dient zich alweer aan: Sint Nicolaas. En zoals ieder jaar meldt het Sinter­klaas­journaal dat het niet van een leien dakje gaat en dat zorgt dan weer voor de nodige opwinding en stress. Sint Maarten heeft nog maar net zijn mantel gedeeld met een arme of de volgende heilige dient zich alweer aan: Sint Nicolaas. En zoals ieder jaar meldt het Sinterklaasjournaal dat het niet van een leien dakje gaat en dat zorgt dan weer voor de nodige opwinding en stress.

Family Factory - SinterklaaskalenderDit jaar biedt de website van Family Factory houvast voor gezinnen met jonge kinderen in de vorm van een heuse Sinterklaaskalender.

“Nog heel even geduld en dan is het weer zover: Sinterklaas meert zijn stoomboot af in ons land. Natuurlijk, er is veel commercie. Natuurlijk, de spanning zorgt voor drukte. Maar daarnaast is het ook een bijzonder mooie tijd met geheimzinnigheid over wie welk lootje heeft, om 6 uur het Sinterklaasjournaal, de bank die verandert in een stoomboot en kinderen die veranderen in pietjes.”

“Om je kinderen te helpen om grip te krijgen op deze spannende tijd, heeft Marianne de Fouw uit Houten een prachtige Sinterklaaskalender gemaakt. Op deze kalender kun je zelf aangeven wanneer je kinderen hun schoen mogen zetten, wanneer Sinterklaas op school komt én wanneer jullie pakjesavond vieren. Het helpt je kinderen, maar ook jou: de kinderen kunnen zelf zien wanneer ze hun schoen mogen zetten en hoeven er dus niet steeds bij jou om te vragen.”