Zegen voor kind in de moederschootHet Vaticaan heeft ingestemd met de publicatie van de ‘Rite voor de zegen van een kind in de moederschoot’. De Amerikaanse bisschoppenconferentie heeft in een persbericht laten weten dat het gebed in het Engels en Spaans wordt uitgegeven.
Het Vaticaan heeft ingestemd met de publicatie van de ‘Rite voor de zegen van een kind in de moederschoot’. De Amerikaanse bisschoppenconferentie heeft in een persbericht laten weten dat het gebed in het Engels en Spaans wordt uitgegeven.

Zegen voor kind in de moederschootDe rite zal, in combinatie met andere teksten, worden gepubliceerd in een boekwerkje dat op Moederdag beschikbaar moet zijn voor parochies. De goedkeuring kwam van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst en de Discipline van de Sacramenten in Rome.

“Ik ben onder de indruk van de schoonheid van deze zegen voor het menselijk leven in de moederschoot”, aldus kardinaal Daniel DiNardo, voorzitter van het comité van pro-lifeactiviteiten van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie.

Het besluit werd bekend gemaakt op 25 maart, het feest van Maria Boodschap – het feest waarop herdacht wordt dat de engel Gabriël Maria komt vertellen dat zij uitverkoren is om de moeder van Jezus te worden. "Ik kan me geen betere dag voorstellen om dit nieuws aan te kondigen dan op het feest van de Annunciatie, waar we Maria’s ‘ja’ in herinnering roepen tegen God en de incarnatie in haar moederschoot van het kind dat de wereld redde.”

De zegen is opgesteld om ouders die in afwachting zijn van de geboorte van een kind te ondersteunen. Maar ook om parochiegebeden aan te moedigen voor en de erkenning van het kostbare geschenk van het kind in de moederschoot, en om het respect voor menselijk leven in de samenleving te bevorderen. De zegen kan worden uitgesproken zowel binnen de context van een Mis, als daarbuiten. (Zenit.org)