KinderkoorVijftien kinder-, tiener- en familiekoren uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zullen op zondag 17 februari in Haarlem zich presenteren na een driejarig stimuleringsprogramma door de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging.
Vijftien kinder-, tiener- en familiekoren uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht zullen op zondag 17 februari in Haarlem zich presenteren na een driejarig stimuleringsprogramma door de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging.

KinderkoorIn de afgelopen drie jaar zijn vijftien kinder-, tiener- en familiekoren uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht betrokken geweest bij Da Capo, een project ter stimulering van de kinderkoorzang. Voor enkele parochies en kerkelijke gemeenten was dit project zelfs de aanleiding om een nieuw koor te starten! Da Capo heeft dirigenten en besturen willen helpen in hun streven naar kwaliteit. De deelnemende koren komen uit Alkmaar, Baarn, Castricum, De Meern, Egmond aan Zee, Haarlem, Heiloo, Hoogmade, Leimuiden, Roelofarendsveen, Rijpwetering, Utrecht, Vinkeveen en IJsselstein.

De drie jaren van het project zijn nu voorbij: tijd om de balans op te maken. Heeft het project zijn doel bereikt? Op zondag 17 februari kunnen we het horen. De koren zullen zich dan presenteren: ieder koor zal zich van zijn beste kant laten horen. Tussen het zingen door zal kort het een en ander gezegd worden over de resultaten van het project en over de kansen die er zijn voor de kinderkoorzang in onze kerken. De middag eindigt met een eenvoudige viering waarin alle koren en andere aanwezigen gezamenlijk zullen zingen.

Deze feestelijke zangmanifestatie wordt gehouden in de r.k. kerk Moeder van de Verlosser, Professor Eijkmanlaan 48 te Haarlem (Schalkwijk) en duurt van 13.30 tot 17.00 uur.

Da Capo is een project van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV) te Utrecht. (Persdienst Bisdom Haarlem)