Zacheus CourseNa het succes van de Zacheüs Course afgelopen jaar in Amsterdam, wordt deze vanaf januari 2013 ook gegeven in de regio Den Bosch. Op 12 december 2012 is er een informatie-avond in Rosmalen. Deze cursus is bestemd voor iedereen die verlangt om in het dagelijks leven meer en meer als christen te leven. Een nieuwe cursus om de sociale leer van de Kerk toe te passen in het dagelijks leven

Zacheus Course Na het succes van de Zacheüs Course afgelopen jaar in Amsterdam, wordt deze vanaf januari 2013 ook gegeven in de regio Den Bosch. Op 12 december 2012 is er om 20.00 uur een informatie-avond in de pastorie van de Heilige Lambertuskerk, Markt 1 in Rosmalen. Deze cursus is bestemd voor iedereen die verlangt om in het dagelijks leven meer en meer als christen te leven.

NB. De cursus is verzet van 13 naar 12 december vanwege een inloopavond met mgr. Liesen.

De vraag die centraal staat in de Zacheüs Course is: hoe kun je echt christen zijn op je werk en thuis? Als christen hebben we een belangrijke rol in de wereld: God heeft ons geroepen om medewerkers te zijn in de Schepping. Door alles wat we in ons dagelijks leven doen (zoals sporten, werken, het huishouden enz.) vervullen wij een belangrijke, onvervangbare, taak in de samenleving.

Meer inhoud en betekenis

In de Zacheüs Course gaan we samen op weg om te ontdekken hoe we, vanuit ons geloof, deze taak het beste kunnen vervullen. De Zacheüs Course geeft daar antwoord op vanuit de Sociale Leer van de Kerk. Door middel van lezingen, delingen, gebedstijd, opdrachten en overwegingen wordt dit een traject waardoor eigenlijk het hele leven meer inhoud en betekenis krijgt.

Internationaal

De Zacheüs Course is in 2005 ontstaan en met succes. In korte tijd hebben al meer dan 5.000 mensen in verschillende landen de cursus gevolgd. In 2011 is deze voor het eerst in Amsterdam gegeven en nu dus in Rosmalen. De Zacheüs Course wordt georganiseerd door de Gemeenschap Emmanuel.

Een van de deelnemers die vorig jaar meedeed in Amsterdam zei: “Deze cursus helpt me als een bewuste christen te leven. Door de kleine oefeningen kan ik samen met God mijn werk doen.”

Meer informatie

Voor meer informatie en een sfeerimpressie zie www.zacheuscourse.nl
Aanmelden kan via: zacheusrosmalen@live.nl