Youcat wereldwijd bestsellerJongeren­cate­chis­mus Youcat is een van de best ver­kochte katholieke boeken ter wereld. De totale oplage bedraagt al ruim 5 miljoen exem­plaren in 39 talen. Jongerencatechismus Youcat is een van de best verkochte katholieke boeken ter wereld. De totale oplage bedraagt al ruim 5 miljoen exemplaren in 39 talen.

Dat heeft Bernhard Meuser, directeur van
Stichting Youcat in Königstein, gezegd.
Youcat wereldwijd bestsellerIn het opvallende gele boekje wordt de katholieke geloofsleer aan de hand van vragen en antwoorden wordt uitgelegd. De jongenerencatechismus was een inititief van paus Benedictus. Onder leiding van kardinaal Christoph Schönborn, aartsbisschop van Wenen werd in 2006 met het project gestart. Het boekje werd in 2011 bij de Wereldjongerendagen in Madrid aan de deelnemers van dit katholieke evenement geschonken.

De stichting, gelieerd aan de internationale organisatie Kerk in Nood, bereidt thans de publicatie van een ander geloofsboek voor: Docat. Het betreft een catechetische uitleg van de Katholieke Sociale Leer. Het zal een voorwoord van paus Franciscus bevatten. Verwacht wordt dit boekje in 2016 verschijnt. En dit najaar verschijnt een katholieke jeugdbijbel bij Stichting Youcat in minstens 20 talen. (KNA)