Workshop Gift4GirlsVoor meisjes van 11 t/m 13 jaar en hun moeders wordt zaterdag 28 mei 2016 in Echt (Limburg) een workshop gehouden over de aankomende puberteit en alles wat daarmee samenhangt. Voor meisjes van 11 t/m 13 jaar en hun moeders wordt zaterdag 28 mei 2016 in Echt (Limburg) een workshop gehouden over de aankomende puberteit en alles wat daarmee samenhangt.

Gift4Girls is een workshop voor meisjes en hun moeders waarin wordt verteld over de puberteit, wat er gaat veranderen in hun lichaam en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Daarnaast is er ruimte voor creatieve verwerking voor moeders en dochters samen.

Gift4Girls staat garant voor een leuke, leerzame middag voor moeders en dochters!

Programma

Workshop Gift4GirlsInhoudelijk horen de meisjes en de moeders over de menstruatiecyclus. Met behulp van vilt wordt de cyclus visueel gemaakt en ontdekken de meisjes hoe mooi zij geschapen zijn en hoe wonderlijk hun lichaam werkt. Ook de moeders ontvangen deze informatie, nog aangevuld met aspecten die van belang zijn bij de opvoeding en begeleiding van hun dochters. Daarnaast gaan de meisjes op een leuke manier ontdekken wat er allemaal verandert op het moment dat ze die puberteit ingaan. De moeders horen hoe zij hun dochters, die op weg zijn naar volwassenheid, kunnen begeleiden tot vrouwen met zelfvertrouwen.

In het programma hebben we een aantal weerbaarheidsoefeningen voor de meisjes ingebouwd, waardoor de meisjes bijvoorbeeld ervaren dat het er toe doet hoe ze – letterlijk – in hun schoenen staan en hoe ze ademhalen en hoe ze de kennis dat ze bijzonder en waardevol zijn ook kunnen uitstralen. Een ontspannen, maar toch ook bijzonder moment is het moment aan het eind van het programma waarin dochter en moeder samen een creatieve opdracht krijgen.

Fertility Care

Gift4Girls is ontwikkeld en bedacht door een aantal docenten en de gynaecoloog van FertilityCare Nederland. FertilityCare is een methode voor kinderwens, natuurlijke gezinsplanning en gynaecologische gezondheid. FertilityCare helpt vrouwen om hun cyclus in kaart te brengen en van daaruit een keuze te maken om een zwangerschap te bereiken of te vermijden.

Meer informatie