MissionarisPaus Franciscus heeft deze week tijdens de ochtend­viering in de kapel van Santa Marta in zijn homilie jonge­ren die het ego­ïsme, het materialisme en de westerse consumptie­men­ta­liteit beu zijn, opge­roepen bij zichzelf na te gaan of zij een roeping tot missionaris hebben. Paus Franciscus heeft deze week tijdens de ochtendviering in de kapel van Santa Marta in zijn homilie jongeren die het egoïsme, het materialisme en de westerse consumptiementaliteit beu zijn, opgeroepen bij zichzelf na te gaan of zij een roeping tot missionaris hebben.

Paus Franciscus heeft zich de afgelopen dagen enkele keren opvallend tot jongeren gericht. Naar aanleiding van de meimaand Mariamaand vroeg hij hen vorige week om dagelijks de rozenkrans en vaak het Weesgegroet en Onzevader te bidden. Dinsdagmorgen vroeg hij in zijn homilie aan jongeren die genoeg hebben van het egoïsme, het materialisme en de westerse consumptiementaliteit een roeping als missionaris te overwegen.

MissionarisDe paus bestempelde de ontelbare mannen en vrouwen die hun familie, vaderland en cultuur achterlieten om het Evangelie in andere continenten te verkondigen als echte helden. Vaak leefden en stierven zij er anoniem, maar steeds vervulden zij het werk van de Heilige Geest en leefden in de overtuiging dat hun pad de moeite waard was.

Paus Franciscus: “Velen keerden nooit terug naar huis en stierven als martelaar of aan de gevolgen van ziekte. Zij gaven hun leven voor het Evangelie. Ik roep alle jonge mannen en vrouwen die zich niet op hun gemak voelen of die te midden van deze cultuur van consumentisme en narcisme ongelukkig zijn, op om naar de horizon te kijken en hun blik op deze missionarissen te richten.” (rkdocumenten.nl)