WJD-lied bekendgemaaktIn Krakau is de hymne voor­ge­steld, die het herken­nings­lied zal zijn voor de volgende editie van de Wereld­jongeren­dagen (WJD 2016). Die vinden volgend jaar van 25 juli tot 1 augustus 2016 plaats in de Poolse stad Krakau. In Krakau is de hymne voorgesteld, die het herkenningslied zal zijn voor de volgende editie van de Wereldjongerendagen (WJD 2016). Die vinden volgend jaar van 25 juli tot 1 augustus 2016 plaats in de Poolse stad Krakau.

WMF-lied bekendgemaaktHet lied is gecomponeerd door Jakub Blycharz, een Poolse advocaat die verschillende liturgische composities op zijn naam heeft. Blycharz is met zijn vrouw en dochter tevens lid van de katholieke lekenbeweging ‘Stem in de Woestijn’.

Het lied ‘Zalig de barmhartigen’ werd op de feestdag van Epifanie, Driekoningen, op de markt van Krakau voor het eerst publiek uitgevoerd door drie solisten, een orkest en een koor. De uitvoering vond plaats in aanwezigheid van duizenden toeschouwers en kardinaal Stanislaw Dziwisz, de aartsbisschop van Krakau. De Poolse kardinaal Dziwisz was jarenlang de persoonlijke secretaris van paus Joannes Paulus II, de initiatiefnemer van de Wereldjongerendagen.

De komende maanden reizen de icoon en het kruis van de Wereldjongerendagen in Polen en elders in Europa rond, om het initiatief bekend te maken. Wanneer kruis en icoon van de Wereldjongerendagen in ons land kunnen rondreizen, is nog niet bekend. De initiatiefnemers van de WJD 2016 verdelen eveneens een kaartspel, zonder tekst maar met afbeeldingen, voor gelovige jongeren én gezinnen uit de hele wereld ter promotie van de Wereldjongerendagen in Krakau.

YouTube

Intussen is het ook al op YouTube te beluisteren: