WifiWijsHoewel de poll / stelling op het moment van dit schrijven uitwijst dat geen enkel gezin gebruikmaakt van Twitter in het gezin besteden we toch aandacht aan een speciaal twitteraccount dat deze week campagne voert voor veilig gebruik van Twitter. Hoewel de poll / stelling op het moment van dit schrijven uitwijst dat geen enkel gezin gebruikmaakt van Twitter in het gezin besteden we toch aandacht aan een speciaal twitteraccount dat deze week campagne voert voor veilig gebruik van Twitter.

WifiWijsWifiWijs is het transmediaprogramma voor jeugd op het mobiele internet, op initiatief van Stichting Media Rakkers, Stichting De Kinderconsument, Donald Duck (Sanoma Media) en T-Mobile. In oktober 2010 werd het nationale programma door middel van de speciale Donald Duck uitgave ‘WifiWijs in Duckstad‘ bij 1,2 miljoen kinderen in Nederland gelanceerd. Met de Donald Duck uitgave werd tegelijkertijd de website www.wifiwijs.nl geopend, waar kinderen bijvoorbeeld interactief hun wachtwoorden kunnen testen, en samen met hun ouders kunnen bekijken wie het meeste weet van mobiel internet.

Voor ouders en (opvoed)professionals is ook het boek De Wifi Generatie beschikbaar, met tips over de begeleiding en opvoeding van de jeugd op het mobiele internet.

Zie ook

De laatste tweets van @WifiWijs