Jongeren voor ziekenIn 2017 zal de Stichting Jongeren voor Zieken voor de vierde keer een 13-daagse werk­va­kan­tie naar Lourdes voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar organi­seren van 21 juli t/m 2 augustus 2017. De eerste acht aanmeldingen zijn binnen! In 2017 zal de Stichting Jongeren voor Zieken voor de vierde keer een 13-daagse werkvakantie naar Lourdes voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar organiseren van 21 juli t/m 2 augustus 2017. De eerste acht aanmeldingen zijn binnen!

Jongeren voor zieken Het is de bedoeling dat we met enkele 9 persoonsbusjes vol enthousiaste jongeren naar Lourdes gaan om daar met elkaar de (zieke) medemens belangeloos te helpen. Dit doen we door ons aan te sluiten bij een internationaal gezelschap: de Hospitalite Notre Dame de Lourdes. Al acht deelnemers hebben zich aangemeld – er is nog plaats voor zeven pelgrims.

Wanneer?

Bij voldoende deelname vertrekken we vrijdag 21 juli 2017 uit Utrecht. Die avond slapen we in Rimont in Frankrijk. De volgende dag reizen we dan door naar Lourdes waar we onze tenten opslaan op het jongerenkamp bij Lourdes.

Dinsdag 1 augustus zullen we vroeg vertrekken uit Lourdes. ’s Avonds zullen we in Saint Quentin sur Indrois in Frankrijk overnachten. Woensdag 2 augustus zijn we dan weer terug in Nederland.

Verblijf in Lourdes?

We verblijven de dagen in door de organisatie beschikbaargestelde verblijf accomodatie op het jeugdcamping (Village de jeunes). Vanaf zondag volgt een (minimaal) zesdaagse werk stage bij de Hospitalite Notre Dame de Lourdes. Na deze stage zullen we twee dagen vrij hebben en nog enkele excursies organiseren. We nemen deel aan de licht- en sacramentsprocessie, internationale jongerenmis, een viering in de ondergrondse basiliek. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor creativiteit, sportiviteit, muziek of zomaar een ontmoeting.

Werkweek?

We steken deze dagen onze handen uit de mouwen om in alle eenvoud dienstbaar te zijn. De jongens zetten zich in op het station, vliegveld, ordedienst op het heiligdom en in de baden. De meisje worden ingezet voor allerlei taken in het hospitaal of in de baden. Het werk is internationaal, je ontmoet mensen uit de hele wereld! Je hoeft geen speciale opleiding te hebben of vreemde talen te spreken, wel wordt van je verwacht dat je fysiek in staat bent je taken te verrichten zodat je volledig voor de ander je beste beentje voor kunt zetten.

Begeleiding

De reis zal ook in 2017 weer begeleid worden door pater Elias csj, broeder Clemens Maria csj en Peter Groot

Kosten?

De kosten voor deze dertiendaagse reis bedragen € 550,=. Daarvoor krijg je:

  • Vervoer van en naar Lourdes
  • Betaling van de tolgelden
  • Drie maaltijden per dag
  • Overnachtingen in Lourdes in tent.
    Voor iedere deelnemer is er een persoonlijke tent.
  • Excursies

Aanmelding

De sluitingsdatum voor de inschrijving is 1 mei 2017.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de site of per e-mail: info@jongerenvoorzieken.nl
Laat je naam, adres gegevens achter maar ook je geboortedatum, je geboortgeplaats en je telefoonnummer. Als je meer info wenst, kun je altijd contact opnemen met Peter Groot (06) 53 41 93 86.

Na inschrijving maak je € 250,= over om zeker te zijn van deelname.
Hierna krijg je een aanmeldingsbrief met meer gegevens.

Sluit een annuleringsverzekering af want na ontvangst van de eerste betaling is er geen mogelijkheid om het inschrijfgeld terug te krijgen.