Wereldwijd bidden kinderen voor vredePaus Benedictus XVI rekent vrijdag 3 oktober op het gebed van de kinderen van over de hele wereld. Voor de zesde keer kunnen kinderen deelnemen aan het Heilig Uur voor kinderen en bidden voor vrede in de gezinnen en de wereld. Paus Benedictus XVI rekent vrijdag 3 oktober op het gebed van de kinderen van over de hele wereld. Voor de zesde keer kunnen kinderen deelnemen aan het Heilig Uur voor kinderen en bidden voor vrede in de gezinnen en de wereld. 

Wereldwijd bidden kinderen voor vredeDat meldde secretaris-generaal Patrick Byrne van de Pauselijke missiewerken voor een Heilige Jeugd, onderdeel van de Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren. Hij leidt het Heilig Uur voor kinderen dat in 2003 voor het eerst werd gehouden naar aanleiding van het Jaar van de Rozenkrans. Toen kwamen in St. Paul (VS) ongeveer 3300 katholieke scholieren bijeen voor het Heilig Sacrament om de rozenkrans te bidden. Sindsdien is deze bijeenkomst internationaal geworden, dankzij het Wereldapostolaat van Fatima en de Pauselijke missiewerken voor een Heilige Jeugd.

“De paus weet dat kinderen een belangrijke opdracht hebben binnen de Kerk”, aldus Patrick Byrne in zijn videoboodschap ter voorbereiding op het Heilig Uur. Deze is te beluisteren op de uitgebreide website www.childrenoftheeucharist.org waarop ook het programma met gebeden en al voor het Heilig Uur staan. In die videoboodschap moedigt Byrne scholen en parochies aan kinderen te verzamelen en deel te nemen aan dit Heilig Uur, te bidden voor vrede in de gezinnen en de wereld.

Het ‘epicentrum’ van het Heilig Uur ligt dit jaar in de nationale basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis te Washington, D.C. “Wij zullen een processie houden, een mooi beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima kronen, voor het Allerheiligste Sacrament bidden en we zullen ons aansluiten bij de Wereldmissie van de Rozenkrans.”

Tevens is het dit jaar de 100e verjaardag van de geboorte van de zalige Francisco. Byrne: “Hij was één van de drie kinderen van Fatima, één van de kleine herders die altijd verlangden te bidden voor het Heilig Sacrament.”

Connie Schneider, internationaal voorzitster van het evenement, vindt het succes “een echt wonder”. Zij ontving afgelopen week het nieuws dat bisdommen in Tanzania en Nigeria dit jaar ook zullen aansluiten bij dit evenement. Dana Scallon, de Ierse zangeres die reeds twee keer voor paus Benedictus XVI heeft gezongen, zal hostess van het gebeuren zijn dat door EWTN in meer dan 40 landen zal worden uitgezonden. (KN)

Info: www.childrenoftheeucharist.org