MissiokidsTijdens de missie­maand oktober vraagt Missio (Pause­lijke Mis­sie­werken) speciaal aandacht voor de katholieke gelovigen in Burkina Faso. Aan het begin van de maand is er speciaal voor kinderen een Wereldmissiedag. Missiokids Tijdens de missiemaand oktober vraagt Missio (Pauselijke Missie­werken) speciaal aandacht voor de katholieke gelovigen in Burkina Faso. Aan het begin van de maand is er speciaal voor kinderen een Wereldmissiedag.

Vast onderdeel van de missie­maand is de Wereldmissiedag van de kinderen. Overal ter wereld helpen kinderen andere kinderen. Dat doen ze door bijvoorbeeld van hun zakgeld een beetje opzij te leggen en in het spaarzakje van Missio te doen. Elk jaar staat een ander land centraal. Dit keer is het Burkina Faso. Het West-Afrikaanse land is relatief vreedzaam, maar zeer arm. Het is een van de armste landen ter wereld.

Een groot deel van de bevolking leeft van de landbouw. Met name de regio’s die in de Sahelzone liggen, worden hard getroffen door klimaatveranderingen en droogteperiodes. Bij gebrek aan andere inkomstenbronnen wagen velen hun geluk in de illegale goudmijnbouw. In het land hebben vooral meisjes en vrouwen hebben het zwaar: ze worden gedwongen te trouwen en oudere vrouwen worden vaak beschuldigd van hekserij.

Op de speciale website voor kinderen vind je allerlei informatie, zodat je met je parochie, school of gezin, inhoud kunt geven aan de Wereldmissiedag van de kinderen.

Volwassenen kunnen op de website van Missio uitgebreide informatie vinden. Op Missiezondag, 22 oktober, vindt in de katholieke Kerk een landelijke collecte plaats. Vieringen- en preeksuggesties staan ook op de site.