Wereldjongerendagen 2016Het kan de katholiek bijna niet zijn ontgaan: eind juli vinden in Krakau, Polen de Wereld­jongeren­dagen plaats. De WJD is de grootste jongeren­bijeenkomst ter wereld en voor heel wat jongeren van levens­bepa­lende betekenis. Wereldjongerendagen 2016Het kan de katholiek bijna niet zijn ontgaan: eind juli vinden in Krakau, Polen de Wereld­jongeren­dagen plaats. De WJD is de grootste jongeren­bijeenkomst ter wereld en voor heel wat jongeren van levens­bepa­lende betekenis.

Diverse reizen

Vanuit Nederland worden diverse reizen georganiseerd, elk met een eigen voorprogramma. Zo zijn er o.a. reizen vanuit de bisdommen, vanuit Emmanuel, de Vereniging voor Latijnse Liturgie, de Franciscanen (LVW), de 30-Plussers, en zelfs een groep wielrenners die op de racefiets van Hilversum naar Krakau reizen!

Hoofdprogramma

dinsdag 26 juli: Aankomst en openingsviering
woensdag 27 juli: Catechese en jongerenfestival
donderdag 28 juli: Catechese, aankomst van de paus en jongerenfestival
vrijdag 29 juli: Catechese, jongeren­festival en kruisweg
zaterdag 30 juli: Pelgrimage en avondwake met de paus
zondag 31 juli: Slotviering

Verslagen, foto's en video's

Wie geen genoeg kunnen krijgen van alle mooie verhalen, foto's en video's, kan zijn hart ophalen! Dankzij steeds toegankelijker internet en sociale media, wordt het thuisfront overspoelt door een tsunami aan tekst, foto's en diverse blogs.

Om niet in herhaling te vervallen, linken we hierbij naar de belangrijkste nieuwsbronnen:

Website

Facebook

Slotviering live op televisie

De Slotviering van de Wereldjongerendagen met paus Franciscus als hoofdcelebrant wordt op zondag 31 juli van 09.30 tot 12.35 uur live uitgezonden op NPO2.