Logo van de Wereldgezinsdagen in philladelphiaDe achtste Wereld­gezins­dagen vinden van 22 tot 27 september 2015 plaats in het Amerikaanse Philadelphia in de staat Pensylvania. Dat maakte de aarts­bisschop van Philadelphia, Charles Chaput, maandag bekend. Het is de eerste keer dat het grote evenement plaats­vindt in de Verenigde Staten. Logo van de Wereldgezinsdagen in PhilladelphiaDe achtste Wereld­gezins­dagen vinden van 22 tot 27 september 2015 plaats in het Amerikaanse Philadelphia in de staat Pensylvania. Dat maakte de aarts­bisschop van Philadelphia, Charles Chaput, maandag bekend. Het is de eerste keer dat het grote evenement plaats­vindt in de Verenigde Staten.

Tijdens de Wereldgezinsdagen komen katholieke gezinnen samen om zich te bezinnen op een gelovig leven. De vorige editie van de Wereldgezinsdagen was in 2012 in Milaan.

Aan het einde van de zevende ontmoeting in Milaan maakte paus Benedictus XVI reeds bekend dat de ontmoeting in Philadelphia zou plaatsvinden. Nu heeft mgr. Chaput de exacte data bekendgemaakt.