World Meeting Families - Mexico City 2009Paus Benedictus heeft in een brief alle katholieke gezinnen ter wereld uitge­no­digd mee te denken en te bidden voor de zevende Wereld­gezins­dagen, die van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni 2012 in Milaan gehouden zal worden. Thema is Gezin: werk en viering.
Paus Benedictus heeft in een brief alle katholieke gezinnen ter wereld uitgenodigd mee te denken en te bidden voor de zevende Wereldgezinsdagen, die van woensdag 30 mei tot en met zondag 3 juni 2012 in Milaan gehouden zal worden. Thema is Gezin: werk en viering.

World Meeting Families - Mexico City 2009"Werken en vieren zijn nauw verbonden met het leven binnen een gezin", aldus de paus. "Deze elementen bepalen de keuzes die gemaakt worden, beïnvloeden de band tussen de partners, tussen ouders en kinderen en de relatie van het gezin met de samenleving en de Kerk." Uit dagelijkse ervaring weten we volgens de paus dat "de authentieke ontwikkeling van de persoon te maken heeft met de individuele dimensie, met die van het gezin en de gemeenschap, met activiteiten en functionele relaties, maar ook met ontvankelijkheid voor de hoop en voor het Goede dat geen grenzen kent".

"Werk in onze maatschappij wordt helaas gezien en georganiseerd ten dienste van de markt, van concurrentie en maximale winst, en het beeld van feest is een gelegenheid om daaraan te ontsnappen en te consumeren, waardoor gezinnen en de samenleving ontwricht raken en een individualistische levensstijl gestimuleerd wordt." Daarom is het volgens Benedictus noodzakelijk over dit thema na te denken hoe werken en vieren met elkaar verzoend kunnen worden, vooral op zondagen, de wekelijkse viering van Pasen.

Dat zal gebeuren tijdens de Wereldgezinsdagen in Milaan. Dit kan slechts vruchtbaar gebeuren als in de loop van 2011, dertig jaar na het document Familiaris consortio gezinnen van over de hele wereld hun licht op deze problematiek laten schijnen. (KN)

Achtergrondinformatie