Welkom paus FranciscusDe katholieke Kerk is weer in opspraak en dan met name kardinaal Eijk moet het verduren. Mgr. Punt heeft de paus uitgenodigd en de kardinaal gaat er voor liggen. Geloof je het zelf? De katholieke Kerk is weer in opspraak en dan met name kardinaal Eijk moet het verduren. Mgr. Punt heeft de paus uitgenodigd en de kardinaal gaat er voor liggen. Geloof je het zelf?

Welkom paus FranciscusWat is er nou eigenlijk allemaal aan de hand? Mgr. Punt heeft tijdens een persoonlijke audiëntie met de paus het idee geopperd van een eendaags bezoek aan Amsterdam en de paus heeft daar dermate positief op gereageerd dat Mgr. Punt het in zijn brief aan de katholieken in zijn bisdom als mogelijkheid heeft geopperd. Daar zijn een aantal katholieken mee aan de haal gegaan en de wildste scenario's zijn verzonnen.

Helaas, tijdens het meest recente bezoek van kardinaal Eijk aan de Heilige Vader zijn ze tot de conclusie gekomen dat het er dit jaar niet in zit. Welke redenen daaraan ten grondslag liggen zullen we wel nooit precies weten, maar dat de drukke agenda van de paus er een van is, ligt voor de hand.

Maar waar de gewone katholiek zijn schouders ophaalt en prevelt “jammer, het zou vast geweldig zijn geweest”, grijpen met name de seculiere media deze gelegenheid om kardinaal Eijk (opnieuw) in diskrediet te brengen met beide handen aan!

Trouw: Kardinaal Eijk blokkeert bezoek paus Franciscus
Telegraaf: Kardinaal schoffeert katholiek Nederland

RKK Radio 5 laat een 6-jarige Jacob aan het woord die hoogstpersoonlijk een uitnodiging naar Rome stuurt. Dat kan paus Franciscus toch niet weigeren?!

Wij relativeren graag de commotie door te linken naar de laatste bijdrage van Anton de Wit op zijn eigen blog.