TekeningVandaag kon mijn vrouw de auto gebruiken. Ze kan nog niet rijden vanwege de polsoperaties. Maar onze oudste zoon was ook vrij. Hij kan ook rijden en gaat dan met haar op pad. Vandaag kon mijn vrouw de auto gebruiken. Ze kan nog niet rijden vanwege de polsoperaties. Maar onze oudste zoon was ook vrij. Hij kan ook rijden en gaat dan met haar op pad.

Allereerst brengt hij mij naar kantoor. Met de auto is dat namelijk ruim een kwartier. Met het openbaar vervoer ruim een uur. Onze zoon heeft nog geen jaar zijn rijbewijs. En als ik als vader ernaast zit, dan ben ik nog wel eens (van nature) wat extra opmerkzaam. Ik zie meteen als hij de richtingaanwijzer aanzet, terwijl dat helemaal niet nodig was. Of ik zie het meteen als hij bijvoorbeeld een bocht wat te ruim neemt. Maar eigenlijk heb ik niks te klagen. Want hij rijdt rustig en niet gevaarlijk.

Vogelpoep
Toen hij me weer op kwam halen ging ik terug rijden. Bij de deur aangekomen zag ik een enorme sliert vogelpoep op de deur. Ik vroeg hem of hij dat ook gezien had. Hij knikte bevestigend. Dus ik vroeg of het misschien in hem opgekomen was om die poep te verwijderen. Hij vertelde dat hij het ook pas net had gezien.

Thuis gekomen vroeg mijn vrouw of ik gezien had dat onze zoon de hele auto van binnen schoon had gemaakt… Ik had het niet gezien. Wel de bepoepte buitenkant, niet de schone binnenkant. Toen ik dit stukje aan mijn vrouw voorlas, deed ze er nog een schepje bovenop. "Sjonge, ja. En hij had het nog zonder mopperen gedaan ook."

Tekenles
TekeningVan de week had ik nog iets niet gezien: Onze jongste zoon zit in klas 2 HAVO / VWO. Volgend jaar gaat hij naar de HAVO of naar het VWO.  Bepalend is het gemiddelde cijfer. Dat was vlak voor de Kerst ongeveer een 6,5.  Hij had één onvoldoende dat het cijfer enorm naar beneden trok: een 4 voor tekenen. Alle vakken tellen mee, tekenen ook.

Dus zijn mijn vrouw en ik met onze zoon bij de ouderavond naar de lerares tekenen gegaan. De lerares had tien minuten tegen onze zoon aangepraat. Dat hij geen aanleg voor tekenen heeft en er in vervolgklassen waarschijnlijk niet mee verder zou gaan. Als hij toch maar wat meer interesse zou tonen, dan kon zijn cijfer wel al vlot met twee punten omhoog! Afgelopen maandag kwam hij thuis. Het eerste punt voor tekenen na de ouderavond was binnen. Een 9!

Oordeel zelf
Mijn eerste gedachte was: "Dat was een vruchtbare ouderavond!" Ik was nieuwsgierig en vroeg of ik die geweldige tekening eens mocht zien. Ik vond hem eigenlijk ronduit lelijk. En onherkenbaar. Maar ik kan zelf niet goed tekenen en kunst, zoals schilderijen en tekeningen, kan ik niet goed beoordelen. Ik heb er geen verstand van en zie er niets in. Ik ben heel blij dat de tekenlerares er wel wat in zag en dat met een 9 beoordeelde. Om te weten waar ik het over heb, voeg ik die tekening hierbij. Oordeel zelf.