Weinig vertrouwen in RouvoetUit een enquête blijkt dat nog niet een op de tien medewerkers in de jeugdzorg  vertrouwen heeft in het beleid van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet. Twee op de vijf zegt ronduit geen vertrouwen in het beleid te hebben.
Weinig vertrouwen in RouvoetTwee op de vijf medewerkers in de jeugdzorg heeft geen vertrouwen in het beleid van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie). Bijna een op de tien heeft er wel vertrouwen in en ongeveer de helft van de medewerkers staat neutraal tegenover het beleid van de minister. Dat blijkt uit een enquête van het actualiteitenprogramma Netwerk en vakbond Abvakabo FNV.

Voor het onderzoek werden 358 medewerkers in de jeugdzorg ondervraagd. Van hen gelooft 78 procent niet dat de wachtlijsten in de jeugdzorg dit jaar worden opgelost. Rouvoet wil dat dit jaar echter wel voor elkaar krijgen. Iets meer dan vier op de vijf jeugdzorgmedewerkers geeft daarnaast aan een te hoge werkdruk te ervaren, die volgens een grote meerderheid wordt veroorzaakt door te veel bureaucratie. Negen op de tien medewerkers stelt dat door de hoge werkdruk het verloop onder het personeel veel te groot is.