Theologie van het LichaamHet jongeren­pro­gramma van de Broeders van Sint Jan, Licht – Vuur en Waarheid, organi­seert in het weekend van 21 t/m 23 augustus 2015 weer een vor­mings­weekend rond de Theologie van het Lichaam in Helvoirt. Het jongerenprogramma van de Broeders van Sint Jan, Licht – Vuur en Waarheid, organiseert in het weekend van 21 t/m 23 augustus 2015 weer een vormingsweekend rond de Theologie van het Lichaam in Helvoirt.

Theologie van het LichaamHet vormingsweekend is voor de leiding van het jongerenwerk van de Broeders van St. Jan (LVW) maar daarnaast voor alle jongeren die zich willen laten vormen in de Theologie van het Lichaam. Dit vormingsweekend is het vervolg op een eerder weekend dat plaatsvond in januari maar het tweede weekend zal beginnen met een goede samenvatting van de Theologie van het Lichaam zoals besproken in het eerste weekend zodat iedereen kan aanhaken en/of kennis kan opfrissen.

Wat je op het vormingsweekend kunt verwachten: De inleidingen tijdens het weekend zullen worden verzorgd door kapelaan Simons. Ook zal Judith van Hoof komen spreken. Het weekend zal gericht zijn op het sacrament van het huwelijk.

Onderwerpen

  • wat is het sacrament van het huwelijk
  • het lichaam als zichtbare uitdrukking van de liefde
  • liefde en vruchtbaarheid

Voor de duidelijkheid: dit weekend is ook zeer nuttig als je nog geen trouwplannen hebt

Het huwelijk ligt in onze maatschappij onder vuur. Maar het is zo’n mooi sacrament en goede huwelijken zijn zo belangrijk! Het is goed dat we daar vorming over ontvangen.

Achtergrond Theologie van het Lichaam

Theologie van het Lichaam van H. Johannes Paulus II is een van de bekendste thema’s die hij ons heeft nagelaten. Jonge katholieke over heel de wereld zijn enthousiast over de nieuwe kijk op liefde en relaties die Johannes Paulus ons meegaf. Onze huidige maatschappij is volledig in de ban van het lichaam en seksualiteit. We zien het overal. Ze is daarmee ook enorm mee in de war zou je kunnen zeggen en weet uit gekkigheid niet meer hoe ze er mee om moet gaan. Maar hoe moet dat dan wel? Hoe kunnen we ons lichaam gebruiken om elkaar echt lief te hebben? Het is iets heel moois, maar niet altijd makkelijk.

Details

Aanvang: vrijdagavond 21 augustus 2015 om 18.00 uur
Einde: zondagmiddag 23 augustus 2015 om 16.00 uur
Lokatie: Conferentieoord Emmaus, Udenhoutseweg 15, Helvoirt
Inschrijven & betalen: via de website

Meer informatie

Sint Jan – Jongerenprogramma Licht, Vuur en Waarheid