Mothers PrayersVan 7 tot en met 9 oktober organiseert het Centrum voor Huwelijk en Gezin van bisdom Roermond in samen­werking met ‘Biddende Moeders Nederland’ een weekend voor biddende moeders in de Foyer de Charité in Thorn. Inbegrepen is tevens op zaterdag 8 oktober de landelijke dag.

Van 7 tot en met 9 oktober organiseert het Centrum voor Huwelijk en Gezin van bisdom Roermond in samenwerking met ‘Biddende Moeders Nederland’ een weekend voor biddende moeders in de Foyer de Charité in Thorn. Inbegrepen is tevens op zaterdag 8 oktober de landelijke dag, waar Veronica Williams uit Engeland, oprichtster van ‘Biddende Moeders’ de inleiding zal verzorgen. Alle vrouwen met of zonder kinderen, gehuwd, alleenstaand, oma’s, religieuzen, zijn welkom om kennis te maken met dit initiatief.

Mothers PrayersWilliams besloot vijftien jaar geleden om samen met haar schoonzus te gaan bidden voor hun eigen kinderen en kleinkinderen en al snel sloten andere moeders zich bij hen aan. Zo ontstond het eerste groepje 'Biddende Moeders'. Dit groeide zo snel dat de groep opgesplitst werd. Inmiddels zijn er in honderd landen duizenden groepjes gevormd. Ook in Limburg bidden 27 groepen regelmatig voor hun eigen (klein)kinderen. Volgens de organisatie zeggen de moeders en oma’s dat ze door dit gebed zelf liefdevoller en geduldiger worden en dat het gezamenlijk bidden hun rust en kracht geeft. Ze vertrouwen hun (klein)kinderen toe aan God. Biddende Moeders is voor alle vrouwen – ook alleenstaanden, zij die geen kinderen hebben en religieuzen – want er wordt ook voor andermans kinderen gebeden.

 

Tijdens het weekend zijn er diverse inleidingen en ontmoetingsmomenten. Hulpbisschop Everard de Jong gaat voor in de eucharistieviering en er zal ook een gebedsuur zijn waar de aanwezigen bidden voor elkaars kinderen. Het weekend begint op vrijdag om 16 uur en eindigt op zondag om 16 uur. De landelijke dag op zaterdag vindt plaats van 9.30 uur tot 17.00 uur.

 

Deelname aan de dag kost € 12,- per persoon (inclusief koffie/thee/soep, maar wel zelf lunchpakket meenemen). Deelname aan het weekend kost, afhankelijk van de kamerkeuze, tussen € 75,- en € 88,- per persoon (inclusief maaltijden). Aanmelden is mogelijk via het Centrum voor Huwelijk & Gezin, Postbus 75, 6040 AB Roermond of m.rademaker@bisdom-roermond.nl

 

Kijk ook op de website van Mothers Prayers