Week van het LevenDe Week van het Leven staat ingepland van 6 t/m 12 november 2016. Het Platform Zorg voor het Leven, een samenwerking van pro-life-organisaties wil met een campagne aandacht vragen voor het recht op leven. Week van het LevenDe Week van het Leven staat ingepland van 6 t/m 12 november 2016. Het Platform Zorg voor het Leven, een samenwerking van pro-life-organisaties wil met een campagne aandacht vragen voor het recht op leven.

De organisaties willen onder andere aandacht vragen door een reclamecampagne op radio en tv. Door middel van crowdfunding kan iedereen zijn of haar steentje bijdragen. Daartoe is een website opgezet waarbij iedereen kan doneren, maar ook kan kiezen voor de favoriete campagne. Afhankelijk van het succes van de crowdfunding zal de campagne gebruikmaken van radiospotjes, billboards en online video.

Kees van der Staaij

SGP-leider Van der Staaij sluit zich hierbij aan: “Voor ons is bescherming van het ongeboren leven een van de belangrijkste actiepunten. Wij bezinnen ons op politieke acties voor dit najaar rond dit thema. Ik vind het frustrerend dat vrouwen die ongepland zwanger zijn, soms in een doolhof terechtkomen als ze hun kind willen houden. Ze lopen een oerwoud van regelgeving in als ze als alleenstaande moeder bijvoorbeeld huisvesting moeten regelen. Terwijl abortus op een presenteerblaadje wordt aangeboden. Valt er eigenlijk wel iets te kiezen?”

Carla Dik-Faber

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber vindt het belangrijk dat met de Week van het leven wordt opgekomen voor ál het leven. “Vrouwen die onbedoeld zwanger raken, moeten kunnen rekenen op steun vanuit de samenleving. Veel te vaak wordt abortus als de oplossing gezien, terwijl veelal niet het ongeboren kind, maar de omstandigheden het probleem zijn. Laten we er daarom met elkaar voor zorgen dat geld, studie en huisvesting de komst van een kind niet in de weg staan. Ieder leven is waardevol vanaf het prille begin en verdient bescherming. Daarom ben ik zo blij met de Week van het leven.”

Platform Zorg voor het Leven

Het platform is een initiatief van de vogende organisaties:

  • SGP
  • ChristenUnie
  • VBOK
  • Siriz
  • Schreeuw om Leven
  • RMU
  • NPV