Week van het Katholiek OnderwijsVoor de derde keer organiseert de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) wordt een Week van het Katholiek Onderwijs georganiseerd. Deze week van maandag 7 t/m vrijdag 11 november 2016 staat in het teken van Hoop. Voor de derde keer organiseert de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) wordt een Week van het Katholiek Onderwijs georganiseerd. Deze week van maandag 7 t/m vrijdag 11 november 2016 staat in het teken van Hoop.

Week van het Katholiek Onderwijs

Katholieke scholen hebben veel van waarde in te brengen in de samenleving. In de Week van het Katholiek Onderwijs wordt deze inbreng in de schijnwerpers gezet. Ook dit jaar vindt in de tweede week van november, van maandag 7 tot vrijdag 11 november, een veelheid aan activiteiten plaats om de inbreng van katholieke scholen te delen en vieren.

Dit jaar staat de Week in het teken van Hoop. Leerkrachten kunnen teken van hoop zijn – door er voor hun leerlingen te zijn en hun toekomst. En op katholieke scholen zijn praktijken van hoop te vinden – de school als gemeenschap wil hoop doorgeven bijvoorbeeld door juist kinderen op te nemen die met 0-1 achterstaan zoals vluchtelingen. In de Week van het Katholiek Onderwijs worden die mensen en praktijken van hoop onder de aandacht gebracht, met elkaar gedeeld en gevierd.

Materialen

Katholieke scholen hebben in september materiaal ontvangen om ze te ondersteunen bij het zelf tekens van hoop zijn. Het materiaal bevat een veelheid aan praktische suggesties om in de klas en in de school met het thema hoop aan de slag te gaan.

Identiteitsdag

In deze Week van het Katholiek Onderwijs vindt op woensdag 9 november in Driebergen de landelijke Identiteitsdag Katholiek Onderwijs plaats, met als thema ‘Veerkracht en Hoop’. De Week van het Katholiek Onderwijs is een initiatief van de NKSR en wordt mede gerealiseerd door Verus.