10-17 oktober 2011 - Week van de OpvoedingIn de tweede week van oktober, van maandag 10 tot maandag 17 oktober, vindt de eerste Week van de Opvoeding plaats. Met dit initiatief willen diverse gemeenten en organisaties extra aandacht vestigen op een positieve benadering van opvoeden. In de tweede week van oktober, van maandag 10 tot maandag 17 oktober, vindt de eerste Week van de Opvoeding plaats. Met dit initiatief willen diverse gemeenten en organisaties extra aandacht vestigen op een positieve benadering van opvoeden. Doet jouw gemeente, school, club al mee?

10-17 oktober 2011 - Week van de OpvoedingMarlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft op maandag 10 oktober de aftrap van de eerste nationale Week van de Opvoeding tijdens het landelijk congres 'Postief Jeugdbeleid'.

Gemeenten, Centra voor Jeugd en Gezin, verenigingen, scholen, instellingen en ouders kunnen meedoen aan de Week van de Opvoeding door een activiteit te organiseren. Er is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen.

Top Tipboekje

Een van de organisaties die met een eigen activiteit een bijdrage levert is Family Factory. Zij hebben een Top Tipboekje voor ouders ontwikkeld dat bij de diverse gelegenheden uitgedeeld kan worden door bijvoorbeeld Centra voor Jeugd en Gezin, scholen of kinderdagverblijven. Denk bijvoorbeeld aan een ouderavond, inloopspreekuur of tijdens de activiteiten die speciaal voor de Week van de Opvoeding worden georganiseerd.

Boekje met 20 TopTips - Tijd voor je gezinFamily Factory verzamelde voorhet boekje met een groep ouders 20 TopTips. De tips kosten niets en leveren veel op. Bijvoorbeeld nieuwe energie, inspiratie en plezier. Want daar kun je als vader of moeder nooit genoeg van hebben.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  • Zo dicht mogelijk langs elkaar heen leven (over aandacht en luisteren).
  • Onbetaalbare herinneringen die niets kosten (creatieve ideeën voor gezinsactiviteiten).
  • Leuke ouders zijn fitte ouders (over uitgerust zijn en voor jezelf zorgen).
  • Goed gedaan! (over de kracht van complimentjes.)

Het originele boekje van 24 pagina's is in ansichtkaartformaat en is verkrijgbaar vanaf 100 stuks. Op de site van Family Factory kun je een voorbeeldexemplaar bekijken en bestellen.

Initiatiefnemers

De Week van de Opvoeding is een initiatief van de gemeenten Den Haag en Roosendaal; de Ouder- en Kindcentra in Amsterdam; Centra voor Jeugd en Gezin Rijnmond in de regio Rotterdam en omstreken, Haarlem, 's-Hertogenbosch, regio Lekstroom en Utrecht West; de Family Factory, J/M voor Ouders; de VNG; STIVORO; het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut.

Kijk op weekvandeopvoeding.nl voor alle informatie over dit initiatief en deelname.