Week van de Opvoeding - 5 jaar!Voor het vijfde jaar op rij vindt De Week van de Opvoeding plaats, een week met veel positieve aandacht voor het opvoeden. Dit keer zal dat zijn van maandag 5 t/m zondag 11 oktober 2015. Het motto voor deze keer luidt ‘Geef me de vijf!’. Voor het vijfde jaar op rij vindt De Week van de Opvoeding plaats, een week met veel positieve aandacht voor het opvoeden. Dit keer zal dat zijn van maandag 5 t/m zondag 11 oktober 2015. Het motto voor deze keer luidt ‘Geef me de vijf!’.

Week van de Opvoeding - 5 jaar!De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Idee is dat zoveel mogelijk mensen zelf een activiteit organiseren: ouders, kinderen of jongeren. Maar ook professionals of vrijwilligers die werkzaam zijn op scholen, in de kinderopvang, bij peuterspeelzalen, Centra voor Jeugd en Gezin, bibliotheken, sport-, cultuur- of welzijnsverenigingen, buurthuizen, speeltuinen, jeugdzorginstellingen, gemeenten, enzovoort.

Er is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen. Op de website vind je bij het activiteitenoverzicht wat er allemaal georganiseerd wordt. Er staan ook een paar kant-en-klare activiteiten op die je kunt gebruiken. En wellicht biedt het een handvat om ook in je eigen kerkgemeenschap iets te organiseren voor een activiteit rondom geloofsopvoeding.