10-17 oktober 2011 - Week van de OpvoedingVandaag, maandag 10 oktober begint de Week van de Opvoeding. Met dit initiatief willen diverse gemeenten en organisaties extra aandacht vestigen op een positieve benadering van opvoeden. Vandaag, maandag 10 oktober begint de Week van de Opvoeding. Met dit initiatief willen diverse gemeenten en organisaties extra aandacht vestigen op een positieve benadering van opvoeden. Doet jouw gemeente, school, club al mee?

10-17 oktober 2011 - Week van de Opvoeding Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport doet vandaag de aftrap van de eerste nationale Week van de Opvoeding tijdens het landelijk congres ‘Positief Jeugdbeleid’.

Gemeenten, Centra voor Jeugd en Gezin, verenigingen, scholen, instellingen en ouders kunnen meedoen aan de Week van de Opvoeding door een activiteit te organiseren. Er is van alles mogelijk, zo lang het maar gaat over de gewone dagelijkse opvoeding en de vragen die daarbij horen.

Meer dan 1200 activiteiten staan vermeld op de website www.weekvandeopvoeding.nl

Top Tipboekje

Een van de organisaties die met een eigen activiteit een bijdrage levert is Family Factory. Zij hebben een Top Tipboekje voor ouders ontwikkeld dat bij de diverse gelegenheden uitgedeeld kan worden door bijvoorbeeld Centra voor Jeugd en Gezin, scholen of kinderdagverblijven. Denk bijvoorbeeld aan een ouderavond, inloopspreekuur of tijdens de activiteiten die speciaal voor de Week van de Opvoeding worden georganiseerd.

Boekje met 20 TopTips - Tijd voor je gezinFamily Factory verzamelde voor het boekje met een groep ouders 20 TopTips. De tips kosten niets en leveren veel op. Bijvoorbeeld nieuwe energie, inspiratie en plezier. Want daar kun je als vader of moeder nooit genoeg van hebben.

Een van de tips: “Tijd voor je gezin? sleep alle matrassen naar de woonkamer en ga bij elkaar logeren.”

Initiatiefnemers

De Week van de Opvoeding is een initiatief van de gemeenten Den Haag en Roosendaal; de Ouder- en Kindcentra in Amsterdam; Centra voor Jeugd en Gezin Rijnmond in de regio Rotterdam en omstreken, Haarlem, 's-Hertogenbosch, regio Lekstroom en Utrecht West; de Family Factory, J/M voor Ouders; de VNG; STIVORO; het Trimbos-instituut en het Nederlands Jeugdinstituut.

Kijk op weekvandeopvoeding.nl voor alle informatie over dit initiatief en deelname.