Hagenpreken.nlNa het einde van het Kerkelijk jaar B begint alweer de Advent in het jaar C. We bereiden ons voor op de geboorte van de verlosser, Jezus Christus. Pastoor Michel Hagen, van de Ons Dagelijks Brood boeken, schreef er een catechese over op zijn website hagenpreken.nl. Hagenpreken.nlNa het einde van het Kerkelijk jaar B begint alweer de Advent in het jaar C. We bereiden ons voor op de geboorte van de verlosser, Jezus Christus. Pastoor Michel Hagen, van de Ons Dagelijks Brood boeken, schreef er een catechese over op zijn website hagenpreken.nl.

Op de website staan naast preken voor volwassenen en columns die zijn gepubliceerd in parochiebladen en Katholiek Nieuwsblad ook catecheses voor kinderen. Enkele zouden bekend kunnen klinken omdat ze al eens zijn voorgelezen op Radio Maria.

Specifiek voor de Advent zou de catechese “De kalender van de kerk: Advent” goed passen:

“De Advent begint. Advent is de tijd waarin we ons klaarmaken voor Kerstmis. Kerstmis is het feest van de geboorte van Jezus. Hoe maken we ons klaar? Dat doen we door het gezellig te maken in huis, met een kerstboom, een adventkrans, veel lichtjes en een kerststal. Maar dat is niet alles. We bereiden ons ook voor in ons hart.”

Links