Voor mijn gezin Wij geloven dat het in ieder gezin nog beter, leuker en mooier kan. De sleutel hiervoor heb je zelf in handen. Dagelijks komen er tal van keuzemomenten langs. Als je op die keuzes ingaat en je daarbij iedere dag de vraag stelt: ‘Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?´, dan verandert er iets in je gezin.

Door de actie ‘Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?’ kunnen gezinnen elkaar opbouwen en stimuleren bij het maken van de kleine keuzes van de dag.  LEES MEER

dagje Winter-Efteling

De actie heeft de hele maand september van 2008 gelopen. Alle antwoorden op de vraag ´Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?´ staan hieronder op de pagina. Alle inzendingen hebben een memoblok ‘voormijngezin.nl’ ontvangen als geheugensteuntje. En een inzending ontvangt de hoofdprijs van een dag Winter-Efteling voor het hele gezin gewonnen.
En de winnaar is … Truus Warmerdam uit Voorhout.

Winter-Efteling

Vandaag heb ik samen met mijn kinderen eten gekookt. De één waste de tomaten en de ander sneed de champignons. Wat glunderden ze toen ze aan hun vader vertelden dat zij het eten gekookt hadden.
anoniem

Een hut gebouwd voor mijn dochter omdat ik die ochtend had gezien met hoeveel plezier ze daarin speelde bij iemand anders.
anoniem

Vandaag, zat ik om kwart over 5 in de ochtend met mijn man in het ziekenhuis. Hij was door zijn enkel gegaan de avond ervoor. Een hoop pijn en totaal niet kunnen bewegen bracht ons naar de EHBO. Gelukkig kregen we goed nieuws. Geen gebroken enkel, alleen een gescheurde band (is ook flink pijnlijk) Dus ingepakt en op krukken terug naar huis. Het was inmiddels al een uur of 9 heb hem in de stoel gezet krukje met kussen erop en voet omhoog. Hij werd niet vrolijk van het stil “moeten” zitten die dag. Heb geprobeerd het zo aangenaam en gezellig mogelijk te maken. En heb zoveel mogelijk voor hem proberen te regelen. Samen zijn we vroeger dan anders naar ons bedje gegaan en hebben een een heerlijke film gekeken!
anoniem

Toen ons eerste kindje geboren werd hebben mijn man en ik besloten om samen voor onze kinderen te gaan zorgen. We zijn beide parttime gaan werken, zodat één van ons tweeën altijd thuis is bij de kinderen. Inmiddels hebben we een zoon Max (7) en drie dochters: Lucia (5) Elvy (2) en Olivia (2) en we genieten nog elke dag van die beslissing. Wij geven aandacht aan hen en ontvangen heel veel liefde terug. Wat een genot om ze samen te zien spelen! Dan maar geen vakanties en dure spullen, niets weegt op tegen de geborgenheid die je je kinderen kunt geven!
anoniem

Omdat het speelafspraakje van mijn zoon niet doorging, was hij in tranen. Na over zijn teleurstelling gesproken te hebben, zijn we samen een cake gaan bakken. Heerlijk om die glimooogjes weer te zien toen we eenmaal bezig waren en vooral toen hij de beslagkom en gardes af mocht likken! En papa was blij verrast toen hij thuis kwam: vanavond hebben we een extra lekker toetje!
anoniem

Mezelf ingesteld op de kinderen in plaats van op het werk wat gedaan moet worden die dag. Eerst afgestemd op hun behoeftes en aandacht gegeven, dan komt de tijd voor het werk haast vanzelf en is de sfeer stukken beter! BV. Je hebt haast, maar je kind wil zelf fietsen naar school ipv. achterop. Wat kost meer tijd: langzaam zelf laten fietsen of de discussie en frustatie hierover? Waar kies je voor: eerst samen een puzzel maken en dan stofzuigen of stofzuigen met een vervelend kind aan je been dat op een negatieve manier aandacht vraagt. Kortom zet je 's morgens je kinderen als prioriteit in je hoofd of je werkzaamheden?
Karina Bremers

Komt-ie of komt-ie niet? Ons Wit-Russische gastkind mag nog niet naar ons afreizen, maar hij is welkom. Door anderen een plekje te geven leer je je kinderen dat niet alles zo vanzelfsprekend is. Ze leren delen en vinden het overigens ook gewoon gezellig. En ja, ook wij werken allebei, dus 't is wel even organiseren.
anoniem

Ik heb en een man en een zoon. Mijn man werkt onregelmatig, en heeft dus weinig tijd voor de dingen in en om het huis. Vandaag hebben we samen heerlijk opgeruimd! De stort zal blij met ons zijn geweest. Zo is er meer ruimte voor de hobby van mijn man gekomen en heeft mijn zoon ook weer meer ruimte op zijn kamer. Verder heb ik vandaag lekker uitgebreid voor mijn zoon en mezelf gekookt (schiet er wel eens bij in als je maar samen eet). Ik zag mijn zoon genieten van het samen uitgebreid eten en natuurlijk ook samen even de dag doornemen… dat hoort daar vanzelfsprekend bij. Vanavond laat maak ik het gezellig voor mijn man, blijf op hem wachten totdat hij thuiskomt (wordt laat na half 2 vannacht) Samen drinken we wat en praten onze dag door. Soms lijkt het alsof je niet zoveel doet, maar als je het zo neerschrijft… vallen de stukjes op z'n plek! Mooi!

Vandaag is één van de kinderen jarig. Er waren: het speciale kussensloop (hoera, hoera), de slingers die 's ochtends al hangen, de uitnodigingen voor vriendjes en familie de deur uit en natuurlijk de tractaties. Het lijken gewone dingen, maar juist deze soort-van-rituelen smeden een gezin aan elkaar en geven kinderen vertrouwen. Blijven volhouden, dus…
anoniem

Ik ben een alleenstaande moeder met een autistisch, en een ongelabeld kind, dat wel heel druk en prikkelgevoelig is. Zelf heb ik ADD en ben een chaoot eerste klas. Vandaag heb ik gedaan wat ik al lang wilde: de eetkeuken minder 'druk' gemaakt. Minder frutsels en versieringen die onze koppies alleen maar extra druk maken. Rommel maken we zelf wel, dat hoeven we niet ook nog uit te stallen. Al blijft natuurlijk het lijntje waar de kindertekeningen aan hangen, hangen!
Sandra

Vanmiddag gezellig samen in alle rust thuis met de kinderen. Geen hectiek. Gewoon samen ranja drinken, kleuren, rustig koken en genoeglijk samen eten. Voor het gebed 2 kaarsjes aangestoken. De kinderen mochten zeggen voor wie het ene kaarsje was (hun lieve kleine nichtje van 1 jaar) en ik (zieke bekende). Daarna samen gebeden, ook voor degenen voor wie de kaarsjes branden. In alle rust eten (mijn geduld wordt wel eens op de proef gesteld; maar ik blijf rustig -door het gebed!-) en na het eten knuffelen de kinderen me. De kroon op onze dag! Dank u God voor uw goedheid!
Natasja

Vanmorgen heb ik met de kinderen getekend wat wie in huis aan taken doet, ook de ouders. De kinderen waren erg enthousiast en hebben hun nieuwe eigen (dagelijkse) taakje meteen uitgevoerd. Daar heb ik ze een dikke knuffel voor gegeven. Het mooiste is: we helpen allemaal samen in huis en het zelfvertrouwen van de kinderen zie je groeien met die belangrijke eigen taak!
anoniem

Bij het naar bed brengen van de kinderen vertel ik ze altijd dat ze nooit mogen vergeten dat ik heel veel van ze hou. Zo ook vandaag. Eén ding is duidelijk; mijn doel wordt bereikt, want ze reageren steeds vaker met: Jahaaa, dat weet ik nou wel! 😉
Sandra Schouten

Ik heb deze week een dobbelsteen gekocht met daarop kleine gebedjes. Nu mogen de kinderen elke avond voor het eten met de dobbelsteen gooien en een klein gebedje voorlezen. Dan blijft het bidden ook nog eens leuk.
anoniem

Vandaag heb ik weer alles voor mijn gezin mogen en kunnen doen. Dankbaar ben ik dat ik elke dag weer de spil van ons gezin mag en kan zijn. Mijn man, onze 4 kinderen maar ook mijzelf geeft dit een gevoel van liefde, harmonie en rust.
Karin van Saase

Ik heb vandaag heerlijke tosti's gemaakt voor mijn man en kinders. Dit is altijd een feest.
anoniem

Ik ga vandaag samen met mijn kinderen helpen op de kinderboerderij bij ons in de buurt.
anoniem

Het is nog vroeg maar ik heb heb vandaag al veel voor mijn gezin gedaan. Eerst hebben we ontbeten met zijn allen wat eigenlijk heel uniek is wat mijn man is er door de week normaal eigenlijk nooit. Vervolgens hebben we mijn man naar zijn werk gebracht. Nog even weer naar huis om samen de tassen voor school in te pakken. De kids gingen op de fiets. mama drinkt nog een bakkie koffie en gaat even na negenen de deur uit om zich eens lekker te laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste. opladen voor wat de rest van de dag nog brengt…
anoniem

Helemaal zat van de muizen in ons schuurtje hadden we deze week 2 moderne muizenvallen gekocht. Onze dochter van bijna 9 vond het na het bestuderen ervan zo zielig dat we besloten een muisvriendelijke muizenval te maken. Ze besloot dat het een schoenendoosje moest worden met daarin een bakje met knaagdiervoedsel en een schaaltje water. Daarin knipten we een deurtje en zo kon het muisje naar binnen op een vreedzame manier, vond ze. Toen ik vroeg hoe dat muisje dan in het doosje moest blijven keek ze me met grote ogen aan en zei dat ie gewoon weer naar buiten kon lopen als ie genoeg had gegeten!
Scorpio

Ik heb de 2 jongste kinderen vanmiddag meegenomen met collecte lopen. Zo leren ze dat je iets voor een ander kan doen en dat het nog leuk is ook!
Anita Lesman

Vandaag heb ik een speelafspraak met een vriendje voor mijn zoon van 8 geregeld, toen zijn andere, langverwachte, afspraak onverwacht niet door kon gaan.
anoniem

Vandaag heb ik meegedaan aan de prijsvraag van Ouders Online om je mooiste vakantieplekje te beschrijven. Als we winnen kunnen we een mooie canvasfoto laten maken. En als we niet winnen, hebben we een leuk verslag van de vakantie.
anoniem

Hoewel ik vanochtend vroeg naar mijn werk moest, heb ik vlak voor ik vertrok nog even een paar potjes getoept (kaartspel) met mijn zoon van 6 en dochter van 8 die dat helemaal geweldig vinden. Wat een gezelligheid op de vroege ochtend. Beter begin van de dag is bijna niet mogelijk!
Martine

Vandaag heb ik behalve de normale dingen voor mijn gezin een (willekeurig) fotoalbum uit de kast gehaald. Veel gelachen en de leuke herinneringen blijven zo levend.
Tineke van Rookhuizen-Hesseling

Vandaag heb ik geprobeerd te leven volgens het motto ‘Geniet nu van alle dingen en stel niets uit’. Feitelijk veranderde er niet zoveel, maar qua beleving des te meer. Wat een leuke, lieve kindjes en man heb ik toch en wat doen we allemaal ons best. Het leven is leuk en we hangen met z'n allen slingers op.
anoniem

Vandaag had ik een leuk gesprekje met mijn dochter van acht. Gewoon omdat ik vroeg: ‘Hoe gaat het met je?’ Haar grote blauwe ogen begonnen te stralen en ze hield niet meer op met praten.
Aandacht doet iedereen goed.
Aritha

Vandaag ben ik er voor ze. Veel van ze houden en het ze ook vertellen en laten merken, dat is wat het verschil voor mij en mijn gezin maakt.
anoniem

We aten vanavond de boterhammen op in de hut, die vanmiddag gebouwd is in de achtertuin.
Mw M. Haarsma

Vandaag een heerlijke appeltaart gebakken!
Arietje

Vandaag hebben we voor ons te verwachten 4de kindje het babybedje opgemaakt, zodat ie (binnen nu en 4 weken) in een fijn bedje kan liggen. We hebben de afgelopen dagen samen met de andere kinderen verder alles klaar en in orde gemaakt, zodanig dat ons huisje en ons gezin “welkom kleine baby” uitstraalt. Papa heeft, zoals elke dag, tijdens de 50min. heenrit naar het werk het roosenhoedje gebeden met de paus vanaf CD voor o.a. ons gezinnetje. Mama heeft vandaag onze oudste zoon na school naar de communievoorbereiding gebracht en is samen met de andere kinderen ook wat leuks gaan doen, een ijsje eten.
anoniem

Ik heb geluisterd,
en hun namen liedesvol aan God toegefluisterd.
Ik heb ze aangekeken,
en voor hun gebeden.
Ik heb met ze gelachen en gehuild,
En even onder de vleugels van de Schepper geschuild.
We hebben gekeken naar elkaars zorgen,
Maar ondanks dat met het volle vertrouwen voor morgen.
Nu ben ik moe en ga ik slapen,
Maar mag mijn zorgen bij de Schepper laten.
Mijn tas met ballast zet ik voor Hem neer.
Voor morgen pak ik mijn tas weer.
De Schepper maakte van de ballast bagage.
Zo kan ik de volgende dag
weer alles dragen.
anoniem

Vandaag, onderga ik een darmonderzoek. Ik wil graag weten wat er met mij aan de hand is, omdat ik wil dat mijn kinderen niet zonder mij op hoeven te groeien!
Barbara

Vandaag had ik mij voorgenomen niet alles perfect te willen doen. Dan de haren van onze kleine meid maar niet netjes in model -omdat ze niet stil wil blijven zitten- en dan maar een restje melk door de gootsteen -in plaats van de strijd weer aan te gaan. En ik moet zeggen, morgen doe ik het weer!
anoniem

Vandaag heb ik besloten het pestgedrag tegenover mijn dochter door kinderen in de klas niet meer te negeren. Ze kan dit niet alleen oplossen. Ik moet voor haar opkomen, hoe moeilijk ik dat ook vind. Ik ga achter en naast haar staan, en weet dat ik daarmee met de school een strijd aan moet. Ze negeren het al een tijdje. Vanavond aan tafel zal ik er met het gezin over praten. Dat we moeten opkomen voor elkaar in deze wereld, dat dat onze kracht is als gezin.
anoniem

Vanmorgen na het ontbijt hebben we de knutseldoos gepakt, om voor opa die jarig is mooie cadeaux te maken. Pieter (7) vroeg waar opa van houdt. Het éne na het andere voorstel werd afgeschoten, omdat het te moeilijk te maken was, maar “bergen” waren wel een goed idee. Joost (5) hield zich liever bij wat hij zelf “cool” vindt: een pirateneiland en Willemijn (3) plakte een paar mooie stickers op. Nu nog een envelop zoeken en dan hebben 3 generaties iets waar ze gelukkig van worden.
Josine van Mierlo

Tandenpoetsen gaat bij mijn vierjarige zoon meestal met protest gepaard. Vandaag heb ik mijn geduld bewaard en zo, ter plekke, een tandenpoetslied verzonnen.

Tandenpoetsen is zo fijn,
ook al ben je nog zo klein,
al je tanden worden schoon
en dat is toch heel gewoon,
spugen, spoelen, spugen maar
en nu is het alweer klaar!

Het was een groot succes en ik kreeg een knuffel toe!
Catelijne Elzes

Vandaag heb ik mijn twee jongens van 6 en 9 jaar met een briefje van € 20,- bij de supermarkt afgezet. Zij mogen vanavond bepalen wat we gaan eten, en kopen het dus ook zelf. Dit heeft vele voordelen:

  • Zij vinden het prachtig
  • ik hoef eens niet te verzinnen wat we eten
  • en ze leren dat het eten dat op tafel komt, niet aan een boom groeit, maar dat het gekocht en gekookt moet worden.

Heel gezellig, en iedereen trots en blij, en voldaan. Goed voor het onderlinge begrip en saamhorigheid.
Mirjam

Vanmorgen heb ik onze kinderen, die om 7 uur bij mij in bed waren komen liggen, even lekker laten liggen. Heerlijk even knuffelen met zijn drietjes en gezellig kletsen. Dat we ons daarna wat meer moesten haasten dan anders om op tijd op school te komen, had ik er graag voor over!
anoniem

Vandaag ben ik begonnen met een noveen tot de H.Rita te bidden voor mijn gezin. [kinderen kleinkinderen]
Mw. L. Heinink

Mezelf accepteren, respecteren en me niet schuldig voelen over alles wat ik niet voor mijn gezin doe.
Ik ben tevreden en dankbaar voor wat er is en dat mijn gezin laten weten.
anoniem

Ik heb mijn kinderen de vraag gesteld wat ze van mij vinden en hoe ik functioneer als moeder. Missen ze dingen in mijn gedrag, die ik kan verbeteren? Hoe kunnen we als gezin samen beter functioneren door bewustwording van bepaald gedrag?
anoniem

Vandaag een afspraak gemaakt via de huisarts met de sociaal psycholgisch verpleegkundige.
Ik wil nu eidelijk weten waarom ik zo chaotisch ben, waarom ik last heb van stemmingswisselingen, waarom ik niet in staat ben om mijn huishouden bij te houden, en waarom ik niet "gewoon" gewoon kan zijn. Ik wil weten wat er met mij loos is, want als ik goed functioneer, dan functioneert mijn gezin ook goed.
anoniem

Vandaag doe ik wat ik elke dag doe voor mijn kinderen, goed voor ze zorgen, veel knuffels en kusjes geven, naar ze luisteren en met ze spelen. Vandaag heb ik bij mijn oudste zoontje een verassing in zijn broodtrommel gedaan, ik zie zijn reactie al helemaal voor me. Ik probeer ze alledrie evenveel aandacht te geven, elke dag.
anoniem

Vandaag doe ik mee met de actie: Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan? Hiermee wil ik mijn gezin de kans geven een dagje Efteling te winnen. Mijn zonen hebben dit verdiend omdat er noodgedwongen zoveel aandacht naar hun meervoudig gehandicapt zusje uitgaat. Mijn dochtertje verdient dit uitstapje zeker ook, door haar positieve instelling kunnen wij als ouders de telkens terugkerende én nieuwe problemen rondom ons meisje het hoofd bieden.
anoniem

Ik heb vandaag mijn jongste dochter weer naar school begeleid in de taxi, de meeste ouders zetten hun kind in de taxi en gaan weer naar binnen, maar ik rijd mee. Dat betekend om 7 uur het huis uit en om 10 uur weer thuis (ja het kind zit ver weg op school, en we hebben last van files), nu eten koken en om 14 uur ga ik haar weer halen. Ik ben dan om 16.30 weer thuis, en kan nog even wat drinken met de andere gezinsleden voor we aan tafel kunnen.
anoniem

Vandaag is oud-papierdag, ik heb alle dozen met oud papier buiten gezet voor de basisschool van mijn dochters, met het geld kunnen ze leuke dingen doen. De prikborden van de meiden heb ik ook leeggehaald en uitgezocht, de allermooiste tekeningnen heb ik in mappen gestopt met leeftijd en naam erop, leuk voor later. De prikborden zijn nu weer leeg om te vullen met nieuwe werkjes van school.
anoniem

Zondagochtend, als de kinderen met hun slaapsnoetjes lekker in ‘het grote bed’ komen liggen, maken mijn man en ik om beurten een ontbijt op bed. Met lekkere croissantjes, broodjes en een sapje. Dat dan het bed een grote plakzooi is van alle geknoeide jam, maakt me niet uit! Dan maar wassen op zondag!
anoniem

Als werkende mama (centjes hard nodig) blijf ik er moeite mee hebben dat ik niet altijd voor de kindjes thuis kan zijn! Speciaal voor de kroost werk ik tussen de middag door zodat ik ze wel van school kan halen en lekker nog een lange nageniet namiddag/avond heb met mijn 3 schatten!! Lekker eten en spelen en dan… voldaan snaveltjes dicht en oogjes toe! Toch nog dagelijks de gemoederen gesust en evengoed centjes verdiend!
anoniem

Ik ben vanmorgen gelijk met mijn man opgestaan om 5 uur heb een ontbijtje klaargemaakt. Daarnaast zijn broodjes voor zijn werk gemaakt. Hem uitgezwaaid…. Daarna heb ik voor de rest van het gezin om 7 uur weer een ontbijtje klaargemaakt en hun lunch voor op school. Lekker een bakje thee gedronken met mijn oudste zoon en mijn meiden lekker geitenmelk. Dus mijn morgen is lekker begonnen.
Joke Mirani

Mijn autististische dochter (met pijn in mijn hart) een weekje naar een opvanggezin gebracht zodat ik er ook eens voor mijn zoontje en man kan zijn.
Mirjam

Elke dag zoek ik 5 momenten waar ik even stil bij ben en er echt even van ga genieten. Dit zijn bijvoorbeeld mijn dochter (4 jaar) die zo haar best doet zichzelf aan te kleden. Of mijn zoon (ook 4) die helemaal trots zijn eigen brood smeert (met zichzelf en de tafel erbij). Of mijn zoon van 6 die helemaal opgaat in voetballen met een vriendje. Maar ook even tijd voor mijn man en ik samen; een kopje koffie drinken en de dag doorspreken.
En verder: het zonnetje wat doorbreekt, de natuur, een praatje met een buurvrouw.
Het zijn kleine momenten, maar wat kunnen ze groots zijn! Ik merk dat door zo bewust te genieten van alles en met name van ons gezin dat mijn leven er veel vrolijker van wordt. En dat heeft ook z'n gevolg op mijn omgeving.
anoniem

Ik ben weer goed voor mezelf gaan zorgen, omdat als ik niet goed in mijn vel zit, het hele gezin eronder lijdt. Nu ik weer opkrabbel uit een dip, heb ik weer ruimte voor leuke dingen te bedenken en te doen.
anoniem

Vandaag met onze zoon afgesproken dat ik zondags sowieso één uur samen met hem iets ga doen wat hij graag wil en op schooldagen tot 16.30 uur. Verder een paar uur mijn moeder geholpen opruimen omdat ze over een maand gaat verhuizen. Morgen ga ik weer 's middags met haar mee naar de woningbouwvereniging en gaan we verder met opruimen. Mijn man bedankt dat hij 's morgens altijd de ontbijttafel klaarmaakt terwijl ik nog even boven bezig ben. Mijn gezinsleden gezegd dat ik van ze hou.
anoniem

Vandaag is mijn vrije dag en mijn kinderen gaan elke dag zonder begeleiding naar school. Vandaag vroeg de jongste of ik haar naar school wilde brengen. Ik heb gemerkt dat ze dat toch nog wel erg leuk vinden en als dank kreeg ik van beide een dikke zoen!!
anoniem

We hebben het zo geregeld, dat we in de herfstvakantie om de beurt thuis kunnen zijn, zodat de kinderen niet naar de opvang hoeven.
anoniem

Ik heb vandaag bij de kinderen hun boterham een klein briefje gestopt, met de tekst eet lekker en hou van je xxx.
Connie de jager

Iedere week is 1 van de 3 kinderen aan de beurt om met mij te koken. Ze verzinnen dan zelf wat ze willen eten, gaan mee boodschappen doen en dan gezellig samen de keuken in. Quality time en daarna veel complimenten over hoe lekker het eten was!! Zo bakken we ook iedere week iets lekkers en s-middags als iedereen uit school is, genieten we van gezellig theeleuten voordat ze huiswerk gaan maken.
anoniem

's Ochtends kan ik mopperig zijn met al het boterhammen smeren, kinderen op tijd uit bed zien te krijgen. Maar vanmorgen besloot ik mijn humeur er niet door te laten bepalen en hen eerder dan anders te wekken zodat we rustiger en gezelliger samen konden ontbijten. Ze gingen blij naar school!
anoniem

Ik ben met het gezin naar het zwembad gegaan, maar eigenlijk was ik er te moe voor en had er helemaal geen zin. Maar toen ik er eenmaal was, ging mijn vermoeidheid weg en wat een rust toen we thuiskwamen na drie uur plezier maken met elkaar. En iedereen kon weer lief doen voor elkaar! Spelen verbroederd, ook in een gezin!
anoniem

Elke ochtend sta ik als eerste op, om achtereenvolgens drie lunchtrommels te vullen en 4 ontbijtjes klaar te maken. Dit doe ik met liefde!
anoniem

Vandaag bak ik een kruidkoek en drink ik thee met mijn zoon (10) als hij uit school komt. Hij lust pas sinds kort thee en vindt het nu supergezellig als we samen uit school theedrinken uit een theepot op een theelichtje. Met dit weer ook een feest om te doen!
anoniem

Vandaag heb ik pizza met zoontje van 3 jaar gebakken. Ik heb ervoor gezorgd dat alles klaar stond zodat we er rustig de tijd voor hadden, toen papa thuis kwam hebben we met z'n allen pizza gegeten!!
anoniem

Gisteren was de Formule-1 race in Belgie. Omdat we bewust hebben gekozen voor GEEN televisie, ben ik gisteren met de jongens gaan kijken bij opa en oma. Anders kijkt de oudste vaak met opa. Nu opa en oma op vakantie zijn, heb ik de strijk laten liggen en hebben we samen naar de race gekeken. Ik had wat lekkers meegenomen en we hebben heerlijk (tijdens de buien) voor de buis ‘gehangen’.
anoniem

Heb me voorgenomen om iedere ochtend mee te ontbijten met mijn dochter van 14 jaar. Meestal eet ze alleen. Nu heeft ze gezelschap en vindt het ontbijten een stuk leuker. Ik dacht eigenlijk dat ik er nooit tijd voor kon vrijmaken. Maar wat is nu belangrijker je kind of jezelf? Voor mij blijft dat mijn kind.
Mevr. R. van der Veen

Na een ontbijtje op bed..ja ook de kids, een complimentje en een dikke knuffel, starten we deze nieuwe school en werkweek!
anoniem

De mais was door de boeren van het land gehaald en onder een gouden avondzon waren alleen de stoppels achtergebleven op de kale akker. Met skelter en bijbehorende aanhangwagen en gewapend met emmers en plastic zakken zijn we met onze drie kinderen naar de stoppels gegaan om te zoeken naar achtergebleven maiskolven. Modderige broeken, rode wangen, vieze handen en armenvol halve en hele maiskolven waren de buit. We hebben er de eendjes mee gevoerd. En de vraag was wie er het gelukkigst waren, wij, de kinderen of de eenden. Het was één van de leukste uitjes waar we onze kinderen mee naar toe hebben genomen.
anoniem

Ik heb in de broodtrommels van de kinderen een briefje gedaan met lieve aardige woorden.
Erna Kupers

Vandaag heb ik besloten om mijn zoon van 3 thuis te houden van de peuterspeelzaal. Wij zijn net terug van een week vakantie en om zijn en onze week toch redelijk goed en minder vermoeid door te komen stop ik hem vanmiddag in bed i.p.v. het slapen over te slaan en naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Een moeilijke keuze omdat ik van mening ben dat als je ergens lid van bent, je ook deel moet nemen. Voordeel ze rekenen niet op hem omdat we eigenlijk pas vandaag naar huis zouden komen.
Susan Zondag

Mijn zoon van 11 jaar doet met zijn school een project over ons dorp. Hij wilde graag de brug in ons dorp nabouwen op school. De hele zondag hebben we samen in de schuur doorgebracht met het maken van het model. Resultaat is een prachtig bouwwerk en, nog fijner, een trotse zoon.
anoniem

Vandaag heb ik samen met mijn zoons (6 en 9 jaar) op zolder de legobak omgegooid. Daarna hebben we de hele middag gebouwd aan een legostad. Heerlijk!
anoniem

Mijn biologische klok is 's avonds beter op dreef. Ondanks dat ben ik de dag toch weer zingend begonnen. De kinderen krijgen er vanzelf ook een goed humeur door.
anoniem

Hallo, ik ben nu inmiddels een maand thuis met een burn out, wat een inpact heeft op onze hele gezin. Langzaamaan gaat het iets beter en krijg ik weer wat meer energie. Ik mag over de gehele dag 2 taken doen, waarvan er 1 boodschappen doen/koken is. Nu zijn we zaterdag met het gezin (als mijn tweede taak) naar de Strabrechtse Heide geweest en hebben daar een geweldige wandeling gemaakt, de kinderen konden in bomen klimmen en op zoek gaan naar paddestoelen en wij (ouders) konden heerlijk genieten van de natuur en van de stralende gezichten van onze kinderen.
anoniem

Ik heb eindelijk de moed bij elkaar verzameld en ben naar de huisarts gegaan om daar tot de conclusie te komen dat ik in een zware depressie zit, maar het goede nieuws is nu dat ik weet wat er scheelt en dat er iets aan gedaan kan worden. In de toekomst kan het allemaal alleen maar beter gaan.Ook in ons huwelijk dat sterker blijkt dan ik had gedacht.
anoniem

Vandaag heb ik mijn gezin gezegd hoeveel ik van ze hou!
Henriette Bregman

Vanmorgen weer voor iedereen 'n broodtrommel gevuld en gezorgd dat iedereen schoon en op tijd op school/werk kon verschijnen!
anoniem

Vandaag ga ik doen wat ik al maanden doe: heel goed zorgen voor mijn man, de vader van onze kinderen, die heel erg ziek is geweest. Ook al zijn ze al 18 en 20 jaar, ze hebben hem nog veel te hard nodig!!!
anoniem

Zoals iedere dag proberen er vol overgave te zijn als vrouw moeder en mezelf. Dat begint iedere morgen met een gebed voor de dingen waarvoor ik dankbaar ben en dingen waarbij ik denk en voel dat iemand van ons daar kracht bij kan gebruiken. Ik laat mezelf zo veel mogelijk leiden door god en voel dat dit positief uitstraalt op ons gezin en daardoor op mijzelf. Dit vragen en danken aan God herhaalt zich in de avond. Een goed voorbeeld proberen te zijn waardoor we elkaar als gezin inspireren. Kijken, luisteren naar wat de ander nodig heeft en daar dan je beste best voor doen. Dit is niet altijd even makkelijk maar voelt goed.Zo goed dat we toekomstig pleegouder zijn en wachten en bidden voor een kindje wat we liefdevol op kunnen nemen in ons gezin. De liefde die we voelen willen we graag aan een kind geven dat dat extra hard nodig heeft. En we hopen dat onze biologische kinderen daardoor onze liefdevolle gezinsband nog meer kunnen waarderen. Het is fijn om je iedere dag rijk te voelen en dat te uiten naar elkaar.
anoniem

Vandaag heb ik, net als ieder weekend, een heerlijk ontbijt gemaakt voor mijn man en zoon. Lekker samen tv kijken in bed onder het genot van mijn ontbijtje. En blij dat ze daar mee zijn!!!
anoniem

Vandaag om 06.30 uur opgestaan na een héle korte nacht na mijn verjaardag, om toch mijn zoons een kop thee te geven voor ze naar school fietsen. Ja…'s avonds een vent, s'ochtends een vent!
Frank

Ik ben vroeg opgestaan om ervoor zorgen dat iedereen vanochtend lekker in een opgeruimde kamer beneden kwam. Wij waren gisteren 7 jaar getrouwd en het was laat geworden, dus hadden wij alles laten staan.
Mevrouw Vis

Vandaag (zaterdag) heb ik besloten de boel de boel te laten en lekker te rommelen met de kinderen. Dus we doen een spelletje, ik kijk bij het trampoline springen, ik probeer ze te verslaan op de Nintendo. We ruimen samen op en doen samen de boodschapjes en… we genieten allemaal van deze o zo nodige rust!
anoniem uit Australië!

Ik heb vanmorgen met mijn twee jongste muffins gebakken voor de verjaardag mijn oudste.
's Middags was een vriendinnetje spelen en daarna heb ik haar en mijn oudste bij het vriendinnetje thuis gebracht om daar te spelen. Ik had een plastic trommel meegegeven om mijn oudste en het gezin van het vriendinnetje te verrassen met muffins. Toen ik na het boodschappen mijn oudste op kwam halen werd ik hartelijk bedankt voor de overheerlijke muffins. Mijn man was ook aangenaam verrast 's avonds toen hij een muffin kon eten. Dat doet mij goed als moeder.
anoniem

Vandaag met al mijn 4 kinderen (6, 9, 11 en 14 jaar) op de fiets en in de regen naar de wekelijkse repetitie van het kinderkoor. Drijfnat aangekomen een uurtje zingen en bij thuiskomst moest ik op de bank zitten. Ze hadden stiekum boven nog even een Engels liedje uit de map geoefend en dat liedje werd vol overgave voor mij gezongen. De jongste van net 6 jaar zong 'al lezend' de tekst uit volle borst mee. Dat was een ontroerend moment…
anoniem

Vandaag moest ik vroeg op, om te gaan werken. Met tegenzin maak ik dan ook mijn jongste zoontje wakker, omdat hij naar de oppas moet. Tussen de middag ben ik gelukkig weer thuis voor alle drie de kids. Na school een gesprekje met de juf van mijn jongste zoontje. Ondanks zijn epilepsie gaat het onverwacht erg goed op school. Hoe trots kan een moeder zijn. Na het eten, help ik de oudste bij zijn huiswerk en de jongste wil nog even laten horen hoe goed hij al kan lezen. Voor het slapen gaan nog een verhaal uit Pluk van de petteflat. Een dikke knuffel…morgen is het weer vroeg dag. Ik geniet van de kleine dingen die ik kan doen met mijn kinderen. Vaak voel ik me schuldig dat ik er niet altijd voor ze kan zijn.
anoniem

Ik heb vandaag voor mijn zoons een tent gebouwd in de tuin, zodat toen ze uit school kwamen ze daar in konden spelen en….de pannekoeken konden eten die ik gebakken had. Ze vonden het fantastisch!
anoniem

Vandaag ben ik met mijn man naar onze relatietherapeut geweest. We hopen allebei dat we weer verder naar elkaar toe zullen groeien zodat we onze kinderen een veilige, stabiele, gelukkige jeugd en dus een goede basis voor de toekomst kunnen geven.
anoniem

Mijn dochter was erg teleurgesteld toen ze 150 euro eigen risico voor haar ziektekostenverzekering moest betalen: een hele maand van haar zuur verdiende zaterdagwerkloon! Ze was heel blij toen ze de helft ervan onverwachts als extraatje van pap+mam terugvond op haar rekening!
anoniem

Heb gereageerd op een personeelsadvertentie en daarbij aangegeven dat ik graag die baan wil, maar dan voor 50%, zodat er genoeg tijd overblijft om o.a. ook op school iets te kunnen doen.
anoniem

Ik ben niet getrouwd maar doe wel wat voor een familielid, namelijk voor mijn oomzegster die baarmoeder kanker heeft. Ik bid alle dagen tot moeder Maria, dat ze bij haar wil zijn en haar wil sterken met deze ziekte. Ze is nog maar 30 jaar. Ik ben er zeer emotioneel onder.
anoniem

Ik heb vandaag de hele dag gewerkt, en ben daardoor niet fysiek nabij mijn gezin geweest. Wel heb ik de hele dag aan mijn vrouw en kinderen gedacht. Ze weten dus dat papa in gedachten de hele dag nabij is. Dat vinden ze fijn, en dat geeft papa weer een goed gevoel.
anoniem

Vandaag heb ik besloten om gezonder te gaan eten. Ik wil graag mijn kinderen leren om goed voor hun lichaam te zorgen. Niet dat we te dik zijn. Helemaal niet, maar wel om ons fitter en gezonder te voelen.
Eva

Mijn man zit in het leger en is doordeweeks nooit thuis. Soms is mijn dochter daar verdrietig over. Om haar een beetje op te vrolijken steek ik gezellig kaarsjes aan bij het ontbijt die zij dan mag uitblazen!
Sandra Braaksma

We hadden vandaag kinderdag. De kinderen mogen die dag naar eigen zicht indelen. Als eerste hebben we met zijn 4en in het grote bed ons ontbijt gehad. Wat wij (papa en mama) voor de kinderen hadden klaargemaakt. (gebakken broodjes met chocolade hagel en sinaasappelsap). Daarna lekker naar het zwembad. Omdat het mooi weer was mochten we buiten zwemmen. 's Middags was het havenfestival, daar zijn we met het gezin heen gegaan. En lekker op de kade gedineerd. Kinderen mogen vanavond ook lekker laat naar bed. Zo'n dag doen we 1 x per twee maanden. Dan plannen we verder ook helemaal niets. Er komt ook geen visite. Het is echt onze dag. (weekend). Morgen nog een dagje voor het gezin. Dit omdat we vaak het weekend heel druk zijn met werken).
Manuela

Vandaag heb ik met mijn man uitgebreid stilgestaan bij onze verlangens en behoeftes onze angsten en ergernissen. We hebben een aantal afspraken met elkaar gemaakt en zijn hierdoor dichter bij elkaar gekomen.
anoniem

zoveel mogelijk met hen te genieten van de zon en het mooie weer buiten.
anoniem

Vandaag ik denk en bid voor mijn man. Ik weet dat hij het druk heeft in zijn werk en dus beslis ik hem niet te bellen om mij naar de dokter te brengen. Ik ging naar de dokter met mijn fiets alleen. Het gaat wel goed. Ik heb ook voor mijn dochter de bijbel gelezen voordat zij naar bed gaat.
anoniem

Onze oudste zoon (8) zit nu in groep 5 en moet nu ook de vrijdagmiddag naar school. Erg wennen dus en ook vermoeid die extra middag naar school. Hij moet 's avonds altijd de tafel dekken voor 't eten. Vanmiddag was hij zo moe, dat hij bijna in slaap viel op de bank. Ik ben bij hem gaan zitten en heb gezegt dat hij lekker mocht blijven zitten en ik vanavond voor hem de tafel wel zou dekken.
anoniem

Mijn dochter die net kan lezen kreeg bij haar lunchpakketje een klein briefje mee, waarop ik had geschreven: ik vindt jou heel lief! kusje, mamma. Helemaal blij kwam ze thuis uit school. Het zijn juist deze kleine dingetjes die er toe doen!
anoniem

Vandaag gaan we met z'n 4-en naar de tandarts, maar óók met z'n 4-en nagenieten van de vakantie; we gaan een pizza eten en lekker met elkaar kletsen! Zo wordt het missen na zo'n lange vakantie, als ieder weer in 't eigen ritme zit, 'gestild'…
anoniem

Vanmorgen heb ik hetzelfde gedaan als ik iedere morgen doe. Ik kus mijn man goedemorgen en vertel hem dat ik van hem houd. Als de kinderen (tweeling 3 jaar) wakker worden krijgen ze een zoen, een knuffel en ik vraag of ze lekker geslapen hebben. Dan vertel hen dat ik van ze houd. Gewoon iedere dag hetzelfde beetje aandacht om de dag te starten, maar o zo belangrijk.
anoniem

Mijn dochter moest vandaag voor een suikertest geprikt worden. Nuchter komen en prikken, een heel zoet drankje drinken, 2 uur wachten en nog een keer prikken. Mam, vroeg ze, wil je mee, anders moet ik helemaal in mijn eentje 2 uur in zo`n kamertje zitten? Natuurlijk ga ik dan maar weer mee!
anoniem

Vandaag heeft mijn dochter herexamen. Gisteren zag ze het niet meer zitten en omdat ik in hetzelfde vak zit waar zij voor studeert, vroeg ze om naar haar te luisteren terwijl ze aan het studeren was. Ik gaf haar dan wat bijkomende weetjes en zo kan ze het allemaal beter onthouden. Alhoewel dit inspannend is na een dag lang werken heb ik het toch graag gedaan voor haar.
anoniem

Vandaag heb ik besloten toch nog maar weer minder uren te gaan werken zodat ik mijn kinderen van school kan halen en zij niet meer naar de naschoolse opvang hoeven.
anoniem

Vandaag 27 augustus 2008: opvang voor mijn twee kleinkindjes. Het was een leuke beleving te kunnen en mogen passen op de kindjes. Ook zij zijn tevreden bij hun OMA.
anoniem

Alle drie de kinderen gebeld. Opgepast op mijn kleinkind. Eten voorbereid voor mijn oudste dochter, omdat ze vandaag een onderzoek heeft gehad. Het is fijn en dankbaar om te helpen om te “dienen”.
anoniem

Even rustig de krant lezen in een vrij kwartiertje, dacht ik en toen ging de telefoon. “Mam, mag ik thuis komen eten, een boterham is al goed”, vroeg mijn volwassen zoon. “Ik weet hoe ik doe als ik zo moe ben, dan komt er van eten kopen en klaarmaken niets terecht”. Ik was geraakt door zijn oprechtheid. De groetensoep en de omelet waren dan ook snel gemaakt en mijn hongerige zoon was me heel dankbaar.
Dienstbaar zijn, doen je de liefde ervaren ook als je kinderen het huis uit zijn.
Elly, Utrecht

Kinderen opvoeden is mijns inziens ze leren zelfstandig te worden en daarbij verstandige keuzes maken. Voor de oudste betekent dit 2e hands studieboeken zoeken op het internet en voor de jongste de gehuurde schoolboeken netjes kaften. Voor beide dames een rotklus en het protest is dan ook heftig en de meiden proberen moeders voor hun karretje te spannen. Fel houdt ik voet bij stuk. Nee, het behoort tot jullie taken binnen het gezin. Ik doe het NIET. De volgende dag tijdens de Eucharistie staat de Liefde centraal en opeens bezie ik bovenstaande met andere ogen. Thuisgekomen maak ik een kop koffie en kruip achter de pc en ga op zoek naar de studieboeken en met succes, vervolgens kaft ik de boeken van de jongste en voel me zeer voldaan. Dit gevoel werd alleen nog maar groter toen beide dames ontdekken dat ik mijn eigen plan heb opgegeven en voor hun aan de slag ben gegaan. De fijne sfeer was de hele avond voelbaar. 's Avonds God van harte bedankt voor Zijn aanwezigheid.
Ingrid Buscher

De spinnentijd is aangebroken. Dus komen er al eens van die achtvoeters binnen. Vandaag zat er een hele grote in de kamer. Ik heb onze Wout erbij geroepen en toen die zei: "Mama dood doen!" heb ik hem uitgelegd dat het veel beter is om spinnen buiten te zetten en dat ze daar goed kunnen werken. Ik heb hem toen meegenomen naar buiten en samen hebben we mooie spinnenwebben gezocht en kleine diertjes. Zo hebben we ons samen verwonderd over al het mooie dat de Schepper ons gegeven heeft.
En papa? Die heeft de grote spinnenkop inderdaad in de tuin gezet. (Daar ben ik hem dan weer dankbaar, heel dankbaar voor!)
Katleen Van Landschoot

We eten standaard om 6 uur, dat weet iedereen van ons gezin, maar vandaag eten we een half uurtje eerder, omdat er een voetbalwedstrijd is.
Anoniem

Voor mijn dochter alle babykleertjes gewassen en gestreken en op maat uitgesorteerd. Dus die liggen klaar voor de volgende baby.
Leontien

Ik heb het voornemen gemaakt morgen – als de handtassenwinkel open is – de zwarte handtas, die zij veel te duur vond, maar heel mooi, te gaan kopen om haar aldus te verrassen … niet van het gmeenschappelijk huishoudgeld, maar van het geld dat ik spaar voor dergelijke gelegenheden… omdat zij zoveel van mij houdt!
Dhr. Sylvain

In plaats van 3 kinderen in een stortbui naar school te laten fietsen hen met de auto gebracht, en vervolgens onze oudste dochter 'verwennen' door haar een bus- en treinreis van anderhalf uur naar haar studieadres te besparen en haar met de auto naar het treinstation te brengen. Zo kan zij vandaag een uur uitsparen. Eerst 's morgens alle brood voor de kinderen gesmeerd. 's Avonds bij onze zoon op het voetbal veld gekeken. Hebben mijn vrouw en ik tijd voor deze dingen? Eigenlijk niet. Maar we maken er tijd voor. Dankbaar voor de gezondheid die ons gegeven is om iets extra's te doen voor de kinderen en elkaar. Ook (groot-)ouders zijn deel van een/het gezin. Vandaag was het 6 jaar geleden dat mijn vader stierf. Een aantal keren vandaag contact gehad met moeder/oma. Ook pech met de auto gehad en de gewone werkzaamheden verricht van de maandag, maar een goede dag gehad, omdat de kinderen onze dagen goud kleuren.
Herman de Vries

Mijn dochter wilde ik ontbijt op bed brengen, maar ze sliep uit. Dus heb ik een blad voor haar deur neergezet. Met daarop een mooie servet, een vaasje met vers geplukte bloemetjes uit de tuin, een bord met een boterham in de vorm van een ster. En een blad­zijde met plaatjes die ik bij elkaar heb gezocht op internet: goeie­morgen (een kuiken komt uit het ei) haar naam. Een (kopje capuccino) wordt op bestelling (bestelkaart) gemalen (ouder­wetse koffiemolen) (kok aan het koken) (serveerster aan het serveren) (slabbetje met “eet smakelijk” er op)
Barbara Everts

“Ik ben vandaag vroeg thuis­ge­komen van mijn werk. Het is nog vakantie voor de kinderen en dan is het leuk om nog wat meer met ze te doen. Eigenlijk was het razend druk op de zaak maar ik vond mijn gezin even het belang­rijkste.”
anoniem

“Mijn vrouw zeurt al weken of ik eindelijk de schuur eens opruim. Dit weekend ben ik daar dus aan begonnen. Ze wist niet wat ze zag.”
Tom – Zwolle

“Een dag extra oppassen op de kleinkinderen omdat het vakantie­tijd is.”
Peter en Jeanette – Breda

“Met de kinderen naar de speel­tuin, ik had eigenlijk andere plannen maar ze hebben een geweldige middag gehad. Leuke foto's op de glijbaan gemaakt”
Marja – Zeist