Voormijngezin logo

“Zoek niet naar grote dingen, doe gewoon kleine dingen met grote liefde…
Hoe kleiner het ding is, des te groter moet onze liefde zijn.”

(Moeder Teresa)

Happy FamilyWij geloven dat het in ieder gezin mooier, beter en leuker kan worden. Dat heeft niet te maken met het gezinsbeleid van de overheid, wat je salaris is, in welke buurt je woont, of je partner moet veranderen of dat je kinderen beter hun best moeten doen. De sleutel tot een mooier, beter en leuker gezinsleven …. dat ben je zelf!

Zoek niet naar grote dingen

De sleutel tot verandering zit niet in grote of spectaculaire dingen. Kijk naar de kleine dingen die je voor de ander kunt doen. Iedere dag komen er tientallen keuzemomenten langs waar je wel of niet op in kunt gaan. Kies je voor je gezin, dan kies je voor jezelf. Een paar voorbeelden:

  • Zeggen ‘ik ga wel even’ als de kinderen om 6 uur ’s ochtends lawaai maken
  • Vriendelijk blijven ook als de kinderen ´s morgens niet opschieten met het ontbijt
  • Even blijven luisteren naar het verhaal van je dochter als je eigenlijk iets anders wilt gaan doen
  • Je zoon ophalen van de zwemles omdat het voor je vrouw niet uitkomt
  • De keuken snel schoonmaken in dat uurtje dat je eerder thuis bent
  • Niet denken ‘ik heb geen tijd’
  • Je vrouw eerst haar verhaal laten vertellen als je van een lange dag en een uur in de file eindelijk thuiskomt
  • Niet boos worden als je man het niet redt de kinderen op tijd van het kinderdagverblijf te halen
  • ’s Avonds laat zeggen ‘ik strijk de overhemden wel’ en er later niet over klagen

Ontsnap aan de sleur

Is je gezinsleven een sleur en doe je de dingen op de automatische piloot? Verwacht je van je partner of je kinderen dat zij éérst veranderen of zich aan jou aanpassen? Probeer eens aan de sleur te ontsnappen en zoek de kleine dingen die je voor de ander kunt doen. Maak er iedere dag een sport van om bewust in je gezinsleven te gaan staan. Geef iedere avond tenminste één concreet antwoord op de vraag “Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?”.

De gewone dingen op een buitengewone manier beleven

Papa's kleine meidWanneer je de vraag in een winkelstraat aan willekeurige voorbijgangers stelt, is het meest waarschijnlijke antwoord “Niets bijzonders”. Wat je voor je gezin doet, gaat ook niet over bijzondere, buitengewone of opvallende dingen. De uitdaging is om de gewone dingen op een buitengewone manier te beleven, en dit samen met je partner te gaan doen. Schrijf iedere avond voor jezelf en met elkaar de positieve dingen op waarmee je je huwelijk en gezin hebt willen opbouwen. En is het niet gelukt, vraag elkaar vergeving en begin morgen weer opnieuw.

De kunst van het beminnen…

De kunst van het beminnen is altijd als eerste te beginnen. Als je relatie of je gezin op een dood punt zit, dan is het moeilijk en nieuw begin te vinden. Probeer de negatieve spiraal te doorbreken door zelf opnieuw te beginnen en dit vol te houden. De eerste dag zal er niet veel veranderen en de eerste week merk je er misschien niets van. Maar je zult zien dat je gezin er beter van wordt en je jezelf beter voelt als je zelf als eerste begint met de vraag: “Wat heb ik vandaag voor mijn gezin gedaan?”

De actie

Winter-Efteling

Op de site www.voormijngezin.nl willen we de positieve keuzes die we in het dagelijks leven maken, met elkaar delen. Niet om onszelf op de borst te kloppen, maar als stimulans en als aanmoediging naar elkaar. We willen zoveel mogelijk positieve keuzes verzamelen op de site. Iedereeen die reageert, krijgt het memoblok ´voormijngezin.nl´ thuisgestuurd. Hierop kun je je eigen keuzes iedere dag opschrijven en vasthouden. Onder alle inzendingen wordt een dag Winter-Efteling voor je gezin verloot.