Canonize Blessed Pier Giorgio FrassatiEen groep katho­lieke jongeren heeft per brief paus Franciscus verzocht om de populaire Italiaanse ‘jongerenheilige’, student en alpinist Pier Giorgio Frassati (1901-1925) heilig te verklaren rondom de jongerensynode in 2018. Canonize Blessed Pier Giorgio FrassatiEen groep katholieke jongeren heeft per brief paus Franciscus verzocht om de populaire Italiaanse ‘jongerenheilige’, student en alpinist Pier Giorgio Frassati (1901-1925) heilig te verklaren rondom de jongerensynode in 2018.

Frassati, die zich in zijn thuisstad Turijn via verschillende liefdadigheidsorganisaties voor armen en achtergestelde jongeren inzette, was lid van de derde orde van de dominicanen. Hij werd op 20 mei 1990 zalig verklaard door paus Johannes Paulus II. De Poolse paus had hem eerder al op de Wereldjongerendagen als een belangrijk inspirerend voorbeeld voor jongeren aangeprezen.

Ter ondersteuning van de heiligverklaring is de website piergiorgioletter.org gelanceerd. Sinds afgelopen mei hebben bijna 2000 jongeren uit meer dan 50 landen de onlinepetitie voor de heiligverklaring van de Italiaanse zalige ondertekend. De campagne wordt nog tot in 2018 voortgezet om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. In de brief aan de paus wordt gevraagd om de heiligverklaring tijdens de bisschoppensynode over jongeren, geloof en roeping in oktober 2018 plaats te laten vinden. (Kerknet.be)