Come home for ChristmasIn Groot-Brittannië zijn alle katholieken – en met name katholieke moeders – uitgenodigd negen dagen lang te bidden tot Sint-Monica voor een (hernieuwde) ontmoeting tussen Chistus en de vele katholieken die niet meer betrokken zijn bij een kerkgemeenschap. Dat meldt de website van Katholiek Nieuwsblad. Come home for ChristmasIn Groot-Brittannië zijn alle katholieken – en met name katholieke moeders – uitgenodigd negen dagen lang te bidden tot Sint-Monica voor een (hernieuwde) ontmoeting tussen Chistus en de vele katholieken die niet meer betrokken zijn bij een kerkgemeenschap. Dat meldt de website van Katholiek Nieuwsblad.

De Britse bisschop Kieran Conry en de oprichtster van de internationale gebedsgroep Mother's Prayers, Veronica Williams, hebben opgeroepen de noveen te bidden van 12 tot en met 20 december.

Bisschop Kieran Conry, verantwoordelijke voor de evangelisatie in Engeland en Wales, liet zijn oproep samenvallen met de start van de jaarlijkse Come Home for Christmas-campagne. Over de heilige Monica zegt hij: “Ze was een toegewijde vrouw en moeder die jarenlang bad dat haar zoon het christelijk geloof zou aannemen. God verhoorde haar smeekbeden en Sint-Augustinus is nu al eeuwenlang voor vele generaties christenen een groot rolmodel.”

Het gebedsinitiatief wordt eveneens ondersteund door de National Board of Catholic Women en The Union of Catholic Mothers. Meer informatie over de noveen is te vinden op www.caseresources.org.uk

Lees het volledige artikel op Katholiek Nieuwsblad