Gezin & LevenOp 22 oktober a.s. wordt in Den Haag de voordracht het “wonder van het leven” gegeven door Gezin en Leven. Hierbij komt de katholieke visie aan de orde met betrekking tot relatievorming en seksuele opvoeding. Op 22 oktober a.s. wordt in Den Haag de voordracht het “wonder van het leven” gegeven door Gezin en Leven. Hierbij komt de katholieke visie aan de orde met betrekking tot relatievorming en seksuele opvoeding.

Gezin & LevenDe voordracht is bedoeld voor kinderen van de laatste klassen van de basisschool (van  ca. 10-11 jaar en ouder). Ook de ouders zijn hierbij van harte welkom.

Positieve benadering

Aanleiding voor deze voordracht  is dat we een groeiende behoefte signaleren aan een positieve voordracht over het ontstaan van het leven en seksuele voorlichting voor kinderen, gebaseerd op een katholieke visie.

Op de basisschool komt het thema seksualiteit vaak  vanuit een bepaalde invalshoek aan de orde,  waarbij onze kinderen met allerlei verkeerde denkbeelden worden geconfronteerd. Wij willen dit een stap voor zijn door aan onze kinderen  de waarheid en schoonheid over het wonder van het ontstaan van leven en de door God gewilde relaties tussen mensen mee te geven. De voordracht van Gezin en Leven sluit hier goed bij aan.

Gezin & Leven

Gezin & Leven is een katholieke organisatie die vrijwel dagelijks op basisscholen in België voordrachten houdt over het “Wonder van het Leven”. De voordracht wordt gegeven door een docente met jarenlange ervaring op dit gebied. Uitgangspunt hierbij is dat seksuele opvoeding in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de ouders zelf is.

Praktische informatie

Locatie:   Johanneszaal van de broeders van Sint Jan
Oude Molstraat 37
2513 BA Den Haag
Tijdstip:   Zaterdag 22 oktober van 10.00 tot ca. 13.00.
Kosten:   De voordracht is gratis. (zo mogelijk vrijwillige bijdrage voor de onkosten)
Voor drank tijdens de pauze wordt gezorgd.

Graag opgave voor deze voordracht zo spoedig mogelijk , maar uiterlijk 7 oktober.