Hypnoseshow - Ik weet wat jij deedDeze zomervakantie is anders dan andere vakanties. Twee zonen beginnen met een studie en een gaat na zijn bachelor een (pre) master doen in een andere studierichting en in een andere stad. In ieder geval gaan we deze vakantieperiode twee jongens helpen verhuizen naar een studentenkamer. Deze zomervakantie is anders dan andere vakanties. Twee zonen beginnen met een studie en een gaat na zijn bachelor een (pre) master doen in een andere studierichting en in een andere stad. In ieder geval gaan we deze vakantieperiode twee jongens helpen verhuizen naar een studentenkamer.

We zijn wel met twee van de jongens enkele dagen (last minute) naar Friesland geweest. Varen met een motorboot en kanoën. Maar verder zal toch veel in het teken staan van begeleiding van de jongens naar de studie. Een korte vakantie samen met mijn vrouw volgt dan wel in het najaar.

Introductieweek Universiteit

Hypnoseshow - Ik weet wat jij deed Je leest op de site dat het absoluut geen ontgroenen is. Maar wat staat er dan wel op het programma gedurende maandagochtend tot en met vrijdagavond (tot zeer laat). Het komt in de huidige tijd bij universiteiten op onderscheiding aan en daarbij wil ik mijn zoons graag even helpen. De faculteit organiseert een informatief gedeelte hetgeen verplicht is. Meemaken dus. Er is een barbecue, een zwemdag en een (water) spellendag. Kan leuk zijn om medestudenten te leren kennen.

Bij de zogenaamde biercantus, samen zingen en bierdrinken word ik al wat voorzichtiger evenals bij de kroegentocht. Maar mijn stekels als praktiserend katholiek huisvader gaan helemaal overeind staan als voor de maandagavond er een interactieve dansshow georganiseerd wordt met als thema Roze maandag.

En als dinsdagochtend op het programma staat “hypnoseshow”. Verzorgd door “Hypnotic Brainpower” (o.a. bekend van het televisieprogramma “Ik weet wat jij deed” met Jan Smit). “Laat je verrassen door de kracht van hypnose” staat er in het programma bij. Ik wil mijn zoon helemaal niet zo’n “verrassing” bezorgen.

Opvoeding

Hij zit in de kamer en ik spreek hem erop aan. “Weet je, het komt er nu op aan je karakter en je katholieke identiteit zo goed te laten zien als laatst in het ziekenhuis. Hij was duidelijk naar het personeel toe wat hij wilde en niet wilde, hij bedankte het personeel elke keer als hij wat gekregen had, en ook zijn ouders als ze hem bezocht hadden en hij ontving op zondag de ziekencommunie en hij deed keurig alles om weer z.s.m. beter te worden. Toen ik hem daarover een compliment gaf zei hij: “gewoon een goeie opvoeding gehad.” En toen zei ik: “bedankt, alleen ik verzeker je dat ik me niet zo heldhaftig had gedragen als jij. Je doet het beter dan je vader gedaan zou hebben. Het ligt dus niet alleen aan de opvoeding”.

Ik vervolgde : “Al gaat die klasgenoot die dezelfde studie gaat doen als jij, naar die hypnoseshow en al dat soort happenings; al bevelen die tweedejaars studenten van de begeleiding die show aan: de bijbel en de RK kerk zeggen dat je je met dergelijke dingen niet moet inlaten. Je komt dan met kwade krachten in aanraking die sterker zijn dan wij mensen. Qua bovennatuur hebben wij de H. Geest en de Engelbewaarder. Het komt er nu op aan dat je zelf sterk in je schoenen staat en keuzes maakt om naar zulke dingen toe te gaan of niet.”

Langs zijn neus weg en heel rustig zei hij: “oh, maar daar ga ik niet naar toe. Dat bepaal ik zelf.”

Dit geeft me hoop. Zouden jarenlange zondagse H. Mis en gebeden thuis toch hun invloed hebben gehad? Uiteraard mijn respect voor mijn zoon!