Voor echt huwelijk zijn man en vrouw nodig"Seksuele verschillen zijn nodig voor man en vrouw om een geschenk voor elkaar te zijn. Het homohuwelijk is niet iets waar onze cultuur naartoe moet groeien." Aldus de Amerikaanse priester Mark Mary in reactie op een aantal zaken die in de VS spelen. Voor echt huwelijk zijn man en vrouw nodig"Seksuele verschillen zijn nodig voor man en vrouw om een geschenk voor elkaar te zijn. Het homohuwelijk is niet iets waar onze cultuur naartoe moet groeien." "De gezamenlijke wijsheid van vele eeuwen mag niet zomaar terzijde geschoven worden." Dat zegt de Amerikaanse priester Mark Mary op de site van Mother Angelica’s Eternal Word Television Network (EWTN) naar aanleiding van verscheidene zaken die in de VS spelen.

"Natuurlijk zijn er altijd verwrongen huwelijken geweest en misbruik van het huwelijk, maar de eeuwen door is er een respect geweest voor het huwelijk tussen een man en een vrouw. Tal van culturen hebben getracht die band te beschermen en te koesteren door wetgeving en voorrechten, omdat die band fundamenteel is voor de maatschappij."

Volgens father Mark Mary betekent het openbreken van het huwelijk tussen één man en één vrouw "dat de betekenis van het huwelijk verloren gaat". Je kunt van veel mensen houden, aldus de priester, maar dat is niet hetzelfde als "de exclusieve liefde waarin man en vrouw zich aan elkaar geven, inclusief hun seksualiteit". "Die eenheid van het huwelijk hangt af van het sekseverschil tussen man en vrouw" en "deze eenheid omvat ook hun vruchtbaarheid en de mogelijkheid van nieuw leven". "Juist de seksuele verschillen zijn nodig voor man en vrouw om een geschenk voor elkaar te zijn." (EWTN)