Voetbal is kickenTijdens het afgelopen voetbalseizoen moesten wij als ouders nog aandacht hebben voor drie voetbalteams. Komend seizoen gaat een van de jongens werken op zaterdag en de andere twee zijn op eigen verzoek ingedeeld in hetzelfde team. Dus onze aandacht kan wat gemakkelijker gericht worden.

Tijdens het afgelopen voetbalseizoen moesten wij als ouders nog aandacht hebben voor drie voetbalteams. Komend seizoen gaat een van de jongens werken op zaterdag en de andere twee zijn op eigen verzoek ingedeeld in hetzelfde team. Dus onze aandacht kan wat gemakkelijker gericht worden.

Voetbal is kickenIn de laatste week voor de vakantie werden ouders en spelers van het nieuwe team voor kennismaking en instructies uitgenodigd. Een kop koffie en de trainer ging van start. Hij kende de meeste jongen al. Vervolgens werden de begeleiders van het team voorgesteld en hun taken toegelicht. De trainer/coach had een kader van vier mensen samengesteld. ook iemand van 25 die we ook al vaker zijn tegengekomen de afgelopen jaren bij een van de teams. Leuk dat we enkele jong volwassenen ontmoeten die dergelijke taken op zich nemen.

Ook een moeder die zorgt voor het email verkeer. Mailtjes versturen over aanwezigheidstijden. Ze zal ook een rijlijst maken voor de ouders die moeten rijden. En een waslijst om de tenues te wassen. Ouders die nooit kunnen rijden, bijvoorbeeld omdat ze op zaterdag werken, krijgen extra wasbeurten. Deze avond waren er gelukkig diverse ouders bij, maar er werd een oproep gedaan toch vooral wat vaker te komen kijken. Kinderen in de leeftijd van 15/16 jaar vinden het fijn dat hun ouders komen kijken, ook al zeggen ze dat niet altijd.

Het wedstrijdprogramma is nog niet bekend. De trainingstijden moeten afgestemd worden met de overige voetbalteams van de club.  Het liefst zou worden getraind op dinsdag en donderdag. Met de zaterdag als wedstrijddag is dat de beste optie.  De jongens kunnen met de fiets naar de tegenstanders die dichtbij zijn. De indeling in de competitie zal niet te zwaar zijn. Hoewel het team van vorig jaar kampioen geworden was en ze daardoor een klasse hoger zouden kunnen gaan spelen, heeft de voetbalclub besloten dat niet te gaan doen. Want voor deze bijna geheel nieuwe ploeg jongens zou dat wel erg zwaar zijn.  De trainer riep de jongens op in de vakantie te blijven hardlopen om de conditie op peil te houden. Dan zouden ze er in de eerste wedstrijden al beter voorstaan dan de andere teams waar ze tegen moeten voetballen. Ja, de goede wedstrijdmentaliteit is er al.

Voetbalouders staan achter hun kindOok de moraal kreeg aandacht: kleedkamer netjes achterlaten, enthousiast meetrainen, scheidsrechter correct bejegenen en ook respect naar de medespelers. Geen mobieltjes tijdens de rust, maar aandacht voor elkaar en de wedstrijd. Alleen telefonisch afmelden bij de assistent trainer. Sanctie op overtreding van de regels is een wedstrijd niet meespelen. Verder moet er gerouleerd worden, want er zijn zestien spelers. Toch moet zo'n aantal er wel zijn om mee te beginnen, want vaak zijn er door blessures of andere redenen nog maar net 11 over op het einde van het seizoen.

We hebben diverse keren meegemaakt dat na de vakantie en zelfs bij de start van de competitie nog geen kader voor een team was. Dus dit was een weldaad. Voor de zomervakantie  is al alles in orde. Het belooft een mooi voetbaljaar te worden. Onze jongens hebben er zin in.