David Luiz (foto: Ben Tavener)De redactie van Katholiek­gezin.nl werd getipt over een opvallend berichtje over top­voet­baller David Luiz. De popu­laire verdediger van Paris Saint-Germain heeft bekend­gemaakt dat hij als maagd in het huwelijk wil treden. De redactie van Katholiekgezin.nl werd getipt over een opvallend berichtje over topvoetballer David Luiz. De populaire verdediger van Paris Saint-Germain heeft bekend­gemaakt dat hij als maagd in het huwelijk wil treden.

foto: Ben Tavener
David Luiz (foto: Ben Tavener)

Niet alleen zijn er wereldwijd veel jonge mensen die gewoon wachten tot het huwelijk voor zij met elkaar naar bed gaan, er zijn dus ook topsporters die daar openlijk voor uitkomen. De Braziliaanse voetballer David Luiz werd onlangs 28 en wil zijn maagdelijkheid bewaren tot de dag dat hij in het huwelijk treedt met zijn jeugdliefde Sara Madeira.

Hij is lid van het protestantse broertje van ‘Ware Liefde Wacht’: jonge mensen beloven maagd te blijven tot hun huwelijk. De protestantse beweging ‘Yo elegi esperar’ (ik koos ervoor om te wachten) gaat uit van dezelfde belofte.

David Luiz is niet de enige Braziliaanse voetballer die hiervoor kiest. Ook voormalig Real Madrid en AC Milan-speler Kaka is lid van ‘Yo elegi esperar’. “Ik ben een normale jongen”, zei Kaka daar al eens over. “Ons leven vandaag de dag is zo mooi. Dat komt, denk ik, omdat we geleerd hebben te wachten.”