Vijf tips voor vakantie met peutersAls je op vakantie gaan met kinderen speciaal met babies en peuters, hou dan rekening met de volgende tips voor een prettige vakantie voor allemaal.

1. Kies een kindvriendelijke bestemming
Vaak kunnen de ouders niet wachten om pretparken en andere drukke toeristische plekken met hun kleine kinderen te bezoeken. Een beter idee zou zijn om naar een rustig vakantiepark te gaan gelegen aan een meer of zee, dat is ingericht op kleine kinderen. Kies een bestemming die niet overvol is, niet te heet is, voldoende schaduwplaatsen heeft, en waar je niet te lange afstanden hoeft af te leggen voor je bij bronnen voor vermaak aankomt. Door te veel nieuwe indrukken en drukte om zich heen kunnen kinderen chagerijnig en moe worden. Als je op vakantie gaan met kinderen speciaal met babies en peuters, hou dan rekening met de volgende tips voor een prettige vakantie voor allemaal.

1. Kies een kindvriendelijke bestemming

Vaak kunnen de ouders niet wachten om pretparken en andere drukke toeristische plekken met hun kleine kinderen te bezoeken. Een beter idee zou zijn om naar een rustig vakantiepark te gaan gelegen aan een meer of zee, dat is ingericht op kleine kinderen. Kies een bestemming die niet overvol is, niet te heet is, voldoende schaduwplaatsen heeft, en waar je niet te lange afstanden hoeft af te leggen voor je bij bronnen voor vermaak aankomt. Door te veel nieuwe indrukken en drukte om zich heen kunnen kinderen chagerijnig en moe worden.

2. Voorkom volle dagen

Vijf tips voor vakantie met peutersMaak geen dagen vol activiteiten. Kinderen houden ervan de dingen op hun eigen tempo te bekijken. Vermaken ze zich ergens, laat ze dan op hun gemak rondkijken en race niet van het één naar het ander omdat het nu eenmaal op het programma staat. Je kunt ook 1 activiteit per dag plannen, je kunt dan altijd beslissen of er nog tijd en energie over is voor een volgende. Kinderen vinden het vaak ook heel leuk om een dagje bij het huisje, hotel of op de camping te blijven.

3. Wees goed voorbereid

Meestal maak je op je vakantie veel ritjes, bezoek je terrasjes en restaurantjes, speeltuinen enz. Dit zijn niet de ideale plaatsen voor kleine kinderen, dus bedenk je goed wat je meeneemt. Zorg dat je standaard een rugzak met spulletjes bij je hebt. Vul die met spelletjes, boekjes en favoriete tussendoortjes en extra drinken. Vergeet ook niet een tas met buitenspeelgoed in de auto te hebben, met een bal en emmertje en schepje enz. zodat je onderweg bij een speelveld of park ook kan stoppen en pauzeren.

4. Voorkom noodstops

Door al het onregelmatige drinken en tussendoortjes zal het kind ook verschoond of naar het toilet moeten. Probeer hier rekening mee te houden, en op geschikte momenten ruimschoots de gelegenheid te geven, anders loop je de kans dat ze op de meest ongelegen momenten moeten.

5. Veilig op stap

Neem een kleine EHBO doos mee voor kleine ongelukjes. Als je in een vakantiehuisje of hotel verblijft, zoek dan eerst goed de ruimtes af of er niets is wat een baby of peuter kan inslikken of waar hij/zijn zich aan kan bezeren. Kijk of stopcontacten beveiligd zijn, kookplaten beschermd, enz. Zorg voor bescherming in de zon, zonnebrand met een hoge beschermingsfactor en een zonnehoed of pet, ga je vaak naar het strand, dan is een parasol misschien geen overbodige luxe. Trek je kind felle kleuren aan, mocht hij of zij in de massa verdwijnen, zul je hem/haar eerder ontdekken.

(bron: www.reis.rubriek.nl)