Vakantie in eigen landNederlanders zouden in eigen land hun vakan­tie moeten vieren, want dat is goed voor de economie. Daartoe heeft staats­secre­taris Frank Heems­kerk (PvdA) van Econo­mische Zaken opgeroepen. Nederlanders zouden in eigen land hun vakantie moeten vieren, want dat is goed voor de economie. Daartoe heeft staatssecretaris Frank Heemskerk (PvdA) van Economische Zaken opgeroepen.

Vakantie in eigen landAls een derde van de Nederlanders die elk jaar in het buitenland op vakantie gaat – een slordige negen miljoen – dit jaar in eigen land blijft, levert dat volgens de staatssecretaris al miljarden op. Wie de tent en barbecue in eigen land opzet, zorgt er tevens voor dat niet alleen de toeristische sector profiteert, maar ook supermarketen, musea, pretparken en de horeca. “Vakantiehuisjes moeten bovendien worden opgeknapt en onderhouden, wat weer goed is voor de bouw”, zegt Heemskerk tegen het AD.

Van Heemskerk benadrukt in de krant dat zijn oproep niets met protectionisme, maar alles met ‘patriottisme’ te maken heeft. Hij wil twijfelaars over de streep trekken. Nederland is volgens de staatssecretaris namelijk een goede vakantiebestemming. Zelf gaat hij een week met zijn gezin naar Terschelling. “Zeker met kleine kinderen zijn de Waddeneilanden ideaal. Zodra je van de boot afstapt, is het vakantie. De lucht is schoon, er is ruimte en de sfeer is enorm ontspannen.” (Elsevier/KN)

Onder de Praktische Tips op deze site zijn diverse links opgenomen voor vakantiebestemmingen in eigen land