Inspiratie Magazine: Verslaving kan heel gezin meesleurenDoor verslaving van één gezinslid kan het hele gezin geïsoleerd raken. Ontkenning en schaamte spelen een grote rol. Kiki Portman van de stichting Coke van Jou moedigt in de nieuwste Inspiratie Magazine gezinnen aan de feiten onder ogen te zien en de verslaafde los te laten, ook al voelt dat soms als in de steek laten. Door verslaving van één gezinslid kan het hele gezin geïsoleerd raken. Ontkenning en schaamte spelen een grote rol. Kiki Portman van de stichting Coke van Jou moedigt in de nieuwste Inspiratie Magazine gezinnen aan de feiten onder ogen te zien en de verslaafde los te laten, ook al voelt dat soms als in de steek laten.

Inspiratie Magazine: Verslaving kan heel gezin meesleurenHet nieuwste nummer van Inspiratie Magazine biedt verder praktische tips om een verslaving bij een kind te kunnen herkennen en vervolgens goede stappen te ondernemen. ‘Verslaving komt in alle lagen van de bevolking voor’, zegt Portman. Ook een stabiel gezin biedt helaas geen 100 procent garantie om verslaving te voorkomen.

Jacinta

Verder in Inspiratie Magazine een interview met Jacinta. Zij vertelt hoe ze op zoek naar veiligheid en liefde ‘verslaafd’ was aan de aandacht van foute mannen, die keer op keer juist de grootste bedreiging vormden voor de veiligheid van haar en haar kinderen. Uiteindelijk krabbelde ze overeind en blikt ze terug op de fouten die ze heeft gemaakt. Ze vertelt haar schokkende verhaal om andere jonge mensen te waarschuwen.

De nieuwste Inspiratie Magazine verschijnt rond 10 februari.