Huwelijkszondag 12 februari 2012 RoermondOp 12 februari namen tien gezinnen deel aan de viering van Huwelijks­zondag in Roermond. Echt­paren die tien, twaalf en zelfs vijftig jaar gehuwd zijn, beleefden samen deze speciale dag. Op 12 februari namen tien gezinnen deel aan de viering van Huwelijkszondag in Roermond. De dag vindt al een aantal jaren op verschillende plekken in het land plaats, vanwege de internationale Marriage Week, maar werd nu voor het eerst ook in het bisdom Roermond gehouden. Echtparen die tien, twaalf en zelfs vijftig jaar gehuwd zijn, beleefden samen deze speciale dag.

Huwelijkszondag 12 februari 2012 Roermond In een inleiding werd onder meer de volgorde van de H. Mis vergeleken met een leven van verliefdheid, verkering en huwelijk. De stellen spraken onderling over hun relatie met elkaar en met God. De kinderen knutselden hartjes en servetringen voor hun ouders en studeerden samen met KISI-kids liedjes in die ze later op de dag opvoerden voor hun ouders.

Tieners hoorden een getuigenis van een echtpaar over hun huwelijkse leven, waarna ze zich stortten op een moodboard voor hun ouders. De dag werd besloten met een liturgische viering, waarbij de trouwringen van de aanwezige stellen opnieuw werden gezegend en deze paren samen op weg gingen naar Maria, zoals zij dat jaren geleden ook tijdens hun eigen huwelijksmis deden.

Uitgebreid fotoalbum op de website van het bisdom

(bron: www.bisdom-roermond.nl )