Vernieuwd magazine Nieuw LevenDe afgelopen jaren heeft het Officium Catecheticum, in samenwerking met de Nederlandse en Vlaamse bisdommen, verschillende magazines over levensvragen uitgebracht. Er is nu een herbewerking verschenen van het magazine over het begin van het leven onder de titel Nieuw Leven.

Volledig herbewerkte versie van succesvol magazine ‘Opnieuw geboren’

De afgelopen jaren heeft het Officium Catecheticum, in samenwerking met de Nederlandse en Vlaamse bisdommen, verschillende magazines over levensvragen uitgebracht. Er is nu een herbewerking verschenen van het magazine over het begin van het leven onder de titel Nieuw Leven.

De doelgroep van dit magazine is dan ook verbreed: niet alleen ouders die hun kind willen laten dopen, maar een ieder die een kinderwens heeft of recent een kind heeft gekregen. De magazines hebben daarnaast ook tot doel de (pre-)catechese in de parochies ondersteunen.

Weinig menselijke ervaringen zijn zo overweldigend als het krijgen van een kind. Een geboorte fascineert en overstijgt je volkomen. Het is alsof de wereld telkens herbegint. Nieuw leven brengt je in contact met het ongrijpbare van het leven. Waar komt dat leven vandaan? Is er iets of Iemand die dit leven draagt en behoedt? Heeft God hier iets mee te maken? En waarom laten gelovigen hun kinderen dopen?

Ontdekkingstocht

Vernieuwd magazine Nieuw Leven Dit magazine neemt je in een boeiende mix van interviews en artikels mee op een verrassende ontdekkingstocht naar de betekenis van nieuw leven: hoe is het mogelijk dat nieuw leven ontstond in het grote heelal? Zijn wij schepping of toeval? Hoe ervaren ouders een geboorte? Hoe beleeft een vroedvrouw een geboorte? Waarom willen mensen eigenlijk kinderen? Wat beleeft een kind tijdens zijn eerste levensjaar? Welke rituelen ontwikkelen de grote godsdiensten rond de geboorte van een kind? Hoe zorg je voor een gezonde opvoeding, ook op religieus vlak? Waarom zou je je kindje laten dopen?

Met o.m. getuigenissen van rapper Lange Frans, actrice Maaike Cafmeijer, wielrenster Leontien van Moorsel, zanger Luc de Vos, zangeres Barbara Dex, bisschoppen Patrick Hoogmartens en Everard de Jong en een interview met bisschop Jozef de Kesel.

Nieuw Leven is een uitstekende aanzet voor doopcatechese en een ideaal geschenk voor ouders die een kindje kregen. Kijk hier voor tips voor pastoraal verantwoordelijken in de parochies om met dit magazine aan de slag te gaan.

Nieuw leven kost € 4 en slechts € 3 vanaf 30 exemplaren.
Te bestellen bij het SRKK bestel@rkk.nl of via www.halewijn.info of www.carolushuis.nl

Meer informatie: Magazines over levensvragen

Of mensen nu gelovig zijn of niet, op sommige momenten in het leven stellen mensen haast spontaan de vraag naar zin en betekenis. Met de magazines rondom levensvragen wil het Officium Catecheticum, in samenwerking met de Nederlandse en Vlaamse bisdommen, daarop inspelen en vooral mensen aanspreken die niet of nauwelijks in contact komen met de christelijke boodschap. De lezer wordt naar aanleiding van een ingrijpende levensgebeurtenis op een frisse en informatieve manier uitgenodigd om van het christelijk geloof te proeven. Een kleurrijke en uitnodigende vormgeving, toegankelijke en korte bijdragen, FAQ’s en interviews met bekende Nederlanders en Vlamingen ondersteunen die dynamiek. Omdat de magazines bedoeld zijn voor ruime verspreiding, is de prijs bewust laag gehouden.

Maar ook intern te gebruiken…

Binnen onze kerkgemeenschap is er nood aan meer kennis van de kern van ons geloof. Daarom kunnen de magazines ook veel gelovigen helpen om de christelijke visie op hun eigen levensvragen beter te leren kennen. De magazines bevatten telkens een handige uitneembare katern over het sacrament of ritueel dat verband houdt met de aangekaarte levensvraag. Ideaal dus als ondersteuning bij de voorbereiding van doop, begrafenis, ziekenzalving, huwelijk, vormsel (dit magazine moet nog verschijnen)… Ten slotte bevat elk magazine schitterende meditatieve foto’s die prima te gebruiken zijn in de catechese.

Er zijn al magazines uitgebracht over de volgende thema's:

  • Katholieken, Wat geloven ze;
  • Licht aan de horizon: over leven na de dood;
  • Samen door het leven: over relaties met toekomst;
  • Waarom toch: omgaan met kwetsbaarheid en lijden;
  • Tussen goed en kwaad;
  • Met de jaren: gelukkig en gelovig ouder worden
  • en het herbewerkte Nieuw Leven

Eveneens te bestellen bij het SRKK bestel@rkk.nl of via www.halewijn.info of www.carolushuis.nl

Voor meer informatie over de magazines, zie ook: www.parochiecatechese.nl