Draagdoek niet alleen maar goedDe buidelsling, waarin je je baby kunt vervoeren, schijnt in Amerika de nieuwste rage te zijn. Volgens de Amerikaanse overheid is deze echter niet gevaarloos: in het afgelopen jaar zouden drie kinderen gestorven zijn door een dergelijk soort draagzak.
Draagdoek niet alleen maar  goedDe buidelsling, waarin je je baby kunt vervoeren, schijnt in Amerika de nieuwste rage te zijn. Volgens de Amerikaanse overheid is een deze echter niet gevaarloos: in het afgelopen jaar zouden drie kinderen gestorven zijn door een dergelijk soort draagzak.

Soorten

Woensdag werd belend dat het bedrijf, Infantino, die deze specifieke draagzak produceert, in de Verenigde Staten en Canada ruim een miljoen zakken heeft teruggeroepen. Het gaat dan om de Infantino SlingRider en Wendy Bellissimo.

Terecht merkte een lezeres op: "Jammer dat draagdoeken zo negatief in de pers komen. Dat een specifieke soort, de buidelsling, gevaarlijk kan zijn en erg onaangenaam is voor zowel de mama als de baby al veel langer bekend en heeft niet echt nieuwswaarde. Er zijn hele goede en gezonde manieren om je kind te dragen in een goede doek! Gelukkig maar want het is erg praktisch en plezierig voor baby en ouder!"

Amerika

Ouders in de Verenigde Staten worden daarom opgeroepen 'uiterst voorzichtig' te zijn. De baby's kwamen door verstikking om het leven. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid zijn deze draagzakken gevaarlijk als ze niet correct worden gebruikt. Baby's moeten in zo'n sling altijd voldoende ademruimte krijgen en de doek mag hun gezichtje niet afdekken.

Heel kleine kinderen zijn nog niet sterk genoeg om zich aan eventueel verstikkingsgevaar te ontrekken of zich te bevrijden uit een benarde situatie. Ouders moeten er volgens de overheid ook voor zorgen dat het 'kommetje' waarin de baby ligt niet te bol is. Soms gebeurt het dat door zo'n houding de kin van de baby tot tegen zijn borst wordt gedrukt, waardoor het kind niet genoeg zuurstof krijgt. (www.nieuwsblad.be / KG)