ChristenUnie ZomertoerMijn vrouw en ik zijn naar een avond van de ChristenUnie geweest. In Ede. Er waren misschien wel zo'n 600 a 700 mensen. Ook partijvoorzitter Arie Slob was er en enkele andere partijcoryfeeën. Mijn vrouw en ik zijn naar een avond van de ChristenUnie geweest. In Ede. Er waren misschien wel zo'n 600 a 700 mensen. Ook partijvoorzitter Arie Slob was er en enkele andere partijcoryfeeën.

ChristenUnie Zomertoer We zochten een plekje zo ongeveer in het midden van de volstromende zaal. Naast mij ging een man zitten en hij gaf mij heel vriendelijk een hand ter begroeting. Ik begon een praatje en vroeg of hij al lang lid van de partij was en of hij een actief lid was. Beide vragen werden bevestigend beantwoord en toen bleek dat hij tot enkele maanden terug de landelijk voorzitter van de ChristenUnie was.

Ik zei dat ik hem niet herkend had. Maar dat ik misschien ook wel het jongste aanwezige lid was, qua lidmaatschap dan. Pas enkele maanden. En dat het een gevolg was van het feit dat het congres met grote meerderheid vond dat Katholieken volwaardig lid van de voornamelijk protestants-christelijke partij mochten zijn. We hebben, totdat het programma officieel begon, geanimeerd zitten praten.

Thuis herkende ik Peter Blokhuis inderdaad van de internetuitzending van dat congres.

Mijn motivatie van lidmaatschap is om een bijdrage te leveren om God weer in Den Haag te krijgen. Om de politieke feiten te horen in een christelijk perspectief. Om bemoedigd te worden.

Nou, dat werden mijn vrouw en ik deze avond zeker. Eerst onder het genot van een kop koffie met enkele van de vele aanwezige jongeren gepraat. Een van die jongens zei dat ze door de Christelijke Hoge School in Ede gestimuleerd waren om zich in de politiek te verdiepen. Voor hem was het logische gevolg geweest dat hij lid was geworden van de ChristenUnie. Maar zelf waren ze ook bewogen met christelijke politiek. Mooi te horen. Natuurlijk kwamen ze ook voor het mini-concert van de band Trinity die overigens op zondag 4 november in Den Bosch op katholieke jongerendag (KJD) zal optreden (www.bandtrinity.nl).

Band Trinity - Que Mas Die band bestaat uit drie broers van een zendelingen familie die in Peru opgegroeid waren. Met nog een vriend erbij bestond de band uit vier leden. Prachtige christelijke liederen zongen ze. En ze kregen de zaal mee. Jong en oud, iedereen stond mee te swingen. Maar ze zeiden ook dat ze Arie Slob en de zijnen toezongen, omdat deze zo goed hun belangen in de politiek behartigden. Ook kreeg Arie Slob een hart onder de riem gestoken van een predikant. Dat hij misschien wel wat aarzelend soms geantwoord had op vragen van journalisten. Maar dat hij vooral erg rustig en overtuigend de belangrijke christelijke boodschap gebracht had.

Als laatste nam Arie Slob zelf het woord. Hij zei dat de aanvallen van journalisten soms hard waren, maar dat hij dan toch ook een innerlijke rust kreeg die hij mede toeschreef aan het gebed van mensen voor hem. Hij dankte iedereen daarvoor. Bij hem kwam heel natuurlijk zo'n belangrijke christelijke waarde, zondagsrust aan bod. "Nog dertien dagen voor de verkiezingen", zei hij. Het zal druk zijn, maar er zitten nog twee rustdagen bij en die zal ik gebruiken ook. Dan kunne we even op adem komen, om daarna er weer vol tegen aan te gaan. Ik wist niet wat ik van onze protestante broeders kon verwachten, maar Arie Slob en anderen kwamen zeer authentiek, enthousiast christelijk over. Maar toch met beide benen op de grond. Het heeft ons werkelijk bemoedigd in ons geloof. Opgewekt reden we na afloop naar huis terug.

Ten slotte kwamen behalve wat aanmoedigingen over campagne voeren ook enkele inhoudelijke zaken aan bod. De ChristenUnie staat voor God, bedrijft politiek vanuit de bijbel. En ze is voor het gezin waar kinderen veilig op moeten kunnen groeien om later volwaardig aan de samenleving te kunnen deelnemen. Ook wil ze het ongeboren leven beschermen. Als er schulden aangegaan worden, moet er wel een plan zijn om ze af te lossen. Ik zie christelijke en sociale politiek in mensen en programma. Ik stem van harte CU. Met de C van christen. Een echte C die de lading van christen zijn dekt. Een partij die naar mijn mening zeer veel voor ons land kan betekenen.