40 days for lifeEen Amerikaanse vrouw die per ongeluk een pro-life groep belde in plaats van de abortuskliniek waar zij een afspraak had, vond de steun die zij nodig had om haar zwangerschap uit te dragen. Een Amerikaanse vrouw die per ongeluk een pro-life groep belde in plaats van de abortuskliniek waar zij een afspraak had, vond de steun die zij nodig had om haar zwangerschap uit te dragen.

40 days for lifeDe jonge vrouw, die van pro-life organisatie 40 Days for Life de fictieve naam ‘Erin' kreeg, had haar kinderen naar school en naar de kinderopvang gestuurd toen zij merkte dat ze te laat was voor haar afspraak voor een abortus. Toen ze de telefoon pakte, dacht ze dat ze naar de abortuskliniek van Planned Parenthood belde. In plaats daarvan echter, draaide ze het verkeerde nummer en kreeg verbinding met de mobiele telefoon van de plaatselijke afdeling van 40 Days for Life. Joseph, de man die opnam, probeerde haar te kalmeren. Hij noteerde haar naam en nummer en zei dat een consulent haar terug zou bellen.

De consulent, Elisabeth, belde terug en smeekte Erin niet op te hangen. Ze vertelde haar dat zij Planned Parenthood niet had bereikt en vroeg of ze christen was. Toen Erin daar ja op zei, vertelde Elizabeth dat Gods genade werkte in het draaien van het verkeerde nummer. Erin vertelde dat wanhoop haar naar de abortuskliniek had geleid. Ze had al vier kinderen en hun vader zat in de gevangenis. Ze was haar baan kwijtgeraakt, stond op het punt afgesneden te worden van elektriciteit en had een gebrek aan geld voor de huur.

Elizabeth verspreidde het nieuws over Erin onder andere pro-lifers. Een vrijwilliger bood aan haar elektriciteitsrekening te betalen, terwijl tien anderen hun contant geld bij elkaar legden om haar huur te voldoen. Een lokale groep helpt Elisabeth nu een baan te vinden.

"Ze heeft veel potentieel, maar heeft steun nodig omdat haar moeder en zuster nog steeds aandringen op een abortus", zegt een medewerkster van 40 Days for Life. Erin reageerde met "vreugde en ongeloof" op de hulp van de mensen die zij niet kende. Ze heeft Planned Parenthood gebeld om haar afspraak af te zeggen en haar geld terug te vragen. (KN/CNA)